Novi Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju Bijeljina

Share on FacebookTweet about this on Twitter
Preporuči na Viberu Pratite nas putem Vibera

Objavljeno: 7. 10. 2016

Ove godine Bijeljina je dobila novi Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama u psihofizičkom razvoju, koji je izgrađen u sklopu novog objekta Centra za socijalni rad u ovom gradu. Kako bi korisnicima ove ustanove obezbijedio što bolje uslove boravka, Centar za socijalni rad je organizovao i donatorsko veče za prikupljanje sredstava, ali i pozvao sve ostale zainteresovane da doniraju sredstva za neophodno unutrašnje i vanjsko uređenje objekta.

Kompanija m:tel konstantno pruža podršku inicijativama koje se tiču poboljšanja uslova za život ranjivih grupa, te je tako i ovoga puta donirala sredstva za opremanje centra u Bijeljini, koji će biti od velikog značaja i za roditelje djece sa smetnjama u razvoju, jer će zahvaljujući Centru, imati mogućnost da svoju djecu na određen broj sati ostave na bezbjedno mjesto gdje će im biti pružena stručna i profesionalna pomoć.

Po podacima Centra za socijalni rad, na području Bijeljine živi oko 700 djece sa smetnjama u razvoju.

„Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama u psihofizičkom razvoju je ustanova socijalne zaštite u kojoj se sprovode različiti oblici dnevnog zbrinjavanja kroz smještaj, ishranu, rehabilitaciju, socijalizaciju, radnu okupaciju, obrazovanje i vaspitanje. Djeci i omladini, koja nisu obuhvaćena obrazovnim planom i programom, kroz inkluziju ili specijalno obrazovanje, Dnevni centar omogućava integraciju u širu društvenu zajednicu, pružajući im pri tome neophodni tretman  i usluge koje, na području naše opštine, do sada nisu bile organizovane na jednom mjestu. Rad u Dnevnom centru odvija se kroz stručni rad obrazovnih profila specijalizovanih za rad sa licima sa smetnjama u psihofizičkom razvoju  a naročito defektologa, psihologa, socijalnog radnika, radnika medicinske struke i sl.“, rekla je Vesna Savić, sekretar Centra za socijalni rad u Bijeljini.

Izgradnja Centra za socijalni rad i u njegovom sklopu dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju, finansirana je iz donatorskih sredstava Japanske ambasade u BiH i Grada Bijeljina, a opremanje ovog centra će biti realizovano, između ostalog i putem donacija.

„Podrška građana i kompanija je veoma značajna. Aktivnosti na prikupljanju sredstava smo započeli organizovanjem donatorske večeri u saradnji sa hotelom ’Drina’, a akcija i dalje traje. Pomoć se može uplatiti u vidu novčane donacije, kao i kupovinom neophodne opreme, a sve informacije zainteresovani mogu dobiti u Centru za socijalni rad Bijeljina“, naglasila je Vesna Savić.

Kako navode u Centru za socijalni rad u Bijeljini, plan je da Dnevni centar sa radom počne početkom sljedeće godine.

Banjaluka.com

Share on FacebookTweet about this on Twitter
Preporuči na Viberu Pratite nas putem Vibera

Međunarodno priznati IT kursevi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?