Jeste li već sreli novog jelena u trgovini? – Nova Jägermeister boca

Objavljeno: 6. 10. 2016 u 13:50h

Svi fanovi Jägermeistera odnedavno na policama supermarketa, ali i u lokalima, imaju priliku vidjeti redizajniranu bocu omiljenog im pića. Odmah na prvi pogled, vidi se da je to osvježen, moderan izgled boce, koji oslikava vrijednosti branda i pokazuje da je moguće napraviti idealan spoj tradicije i modernog. Zelena boca, nepromijenjena od 2002. godine, malo je produžena i višljih ramena .

Sada je to modernija boca, s nešto dužim i kvalitetnijim čepom na kojem stoji potpis stvaraoca Jägermeistera, Curt Musta, zajedno s porukom ‘Since 1878’, koja označava godinu osnivanja kompanije.

„Etiketa prikazuje jelena u prirodnijem okruženju i zrelijem izdanju, te naglašava prirodno porijeklo proizvoda kroz broj 56, koji predstavlja broj biljaka ujedinjenih u tajnoj recepturi.. Prepoznatljivi Jägermeister okus ostao je netaknut, u što su se ljetos mogli uvjeriti svi prisutni na održanom ‘Redesign of fun’ eventu, simbolično nazvanom i organiziranom povodom redizajna boce , gdje je nova boca prvi put ugledala svjetlo reflektora  u BIH.“  –  izjavili su iz predstavništva Jägermeistera za BiH.

Zašto je Jägermeisterova boca tako posebna?

Jägermeisterova zelena boca je posebna i upisana u istoriju kao i samo piće. Od samog početka, Curt Must je znao da je visokokvalitetna i čvrsta boca itekako važna za njegov fini liker. Da bi pronašao idealnu bocu, izumitelj Jägermeistera morao je biti kreativan, pa je veliki broj različitih modela boca podvrgao testu, razbijajući ih. Kod kuće, u svojoj kuhinji, Curt je ispuštao boce na tvrdi drveni pod sa određene visine (što se vjerovatno njegovoj supruzi i nije toliko dopalo). Na taj način je pronašao najpouzdaniji model, posebnu i jedinstvenu Jägermeister bocu, kakvu poznajemo i dan danas. Bocu koja je izdržljiva bez problema podnosi temperaturu od -18 °C koja je idealna za konzumiranje ovog likera.

Banjaluka.com

Broj pregleda: 1523

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/biznis/jeste-li-vec-sreli-novog-jelena-u-trgovini-nova-jagermeister-boca/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot