Vrijedna donacija Konzuma BiH javnim kuhinjama u BiH

Objavljeno: 9. 9. 2016 u 19:03h

Konzum BiH danas je upriličio podjelu bajramskih donacija narodnim kuhinjama u Zenici, Tuzli i Mostaru kako bi svim korisnicima osigurali  ljepši i bogatiji ručak povodom Kurban Bajrama.

”Svjesni smo da većina bh. građana živi na margini društva i da je mnogo ljudi u stanju socijalne potrebe. Misija svih nas mora biti briga o najugroženijim  kategorijama stanovništva, a Bajram je divna prilika da pokažemo humanost, brigu i poštovanje prema drugima.  Ovog puta odlučili smo pomoći rad narodnih kuhinja, čiji se broj korisnika, nažalost,  iz dana u dan povećava. Nadamo da će donirane namirnice olakšati i  obogatiti obroke koje svakodnevno spremaju, pogotovo Bajramske.”– istakla je Zvezdana Stojaković, PR menadžerica Konzuma BiH.

unnamed (2)

Donirani prehrambeni artikli uručeni  su narodnoj kuhinji ”Imaret” Tuzla, Gradskoj narodnoj kuhinji u Zenici i Narodnoj kuhinji Crvenog krsta Mostar. Ove tri ustanove zajedno broje više od 7000 korisnika, a svaka vrsta pomoći je dobrodošla, naročito zbog nepostojanja stalnih donacija i kontinuiteta u snabdijevanju namirnicama.

”Narodna kuhinja ”Imaret” broji više od 2500 korisnika, samim tim naše usluge koristi oko 750 porodica, a svakodnevno ih opslužujemo na 16 punktova u 4 opštine na području grada Tuzla. Obzirom na tako veliki broj korisnika, svaka donacija nam je dobrodošla, pogotovo ako uzmemo u obzir i kašnjenje uplata budžetskih sredstava. Konzum BiH našoj kuhinji pomaže već dugo i zaista smo im zahvalni na pomoći.” – istakla je Mensura Hasanović direktorica regionalnog ‘Merhameta” Tuzla.

Društveno odgovorno djelovanje utkano je u poslovnu politiku Konzuma, koji će i u budućnosti pomagati lokalne zajednice širom BiH.

Banjaluka.com

Broj pregleda: 1714

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/biznis/vrijedna-donacija-konzuma-bih-javnim-kuhinjama-u-bih/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot