Festival ekologije “Dani Vrbasa” u Banjaluci!

Objavljeno: 18. 8. 2016 u 16:29h

Organizacija Green Vrbas – Zelena rijeka Vrbas u saradnji sa Fondom za zaštitu životne sredine i uz podršku Turističke organizacije Banjaluke i grada Banjaluka po četvrti put organizuje dvodnevni eko festival „Dani Vrbasa“.

Festival Dani Vrbasa ove godine pored ostalog, apostrofira ekologiju kroz turističke destinacije kao primarni cilj te će u skladu sa tim i proširiti svoje djelovanje koje treba i da zaživi kao prvi sajam ekologije u Banjaluci.

Ovogodišnja dešavanja planirana su na lokaciji: Bašta Motela Ortodoks (priobalje i obala rijeke Vrbas) 25. i 26. avgusta. U  saradnji sa mnogim sportskim i ekološkim kao i turističkim udruženjima organizovaćemo dešavanja koja su u uskoj vezi sa Vrbasom:  kajak, dajak, takmičenje u kuvanju riblje čorbe, takmičenje u pecanju i slične aktivnosti. Takođe u planu je i održavanje sajamskog dijela sa pratećim štandovima u eko stilu i prezentaticeje. U okviru festivala održaće se likovna kolonija u saradnji sa djecom koja rade dekupaž „Mašta“ gde će se birati nabolji likovni rad posvećen ekologiji i obalama Vrbasa. U toku je i konkurs za izbor naljepše fotografije na temu Vrbasa.

Izabraće se tri najbolje fotografije koje će biti bogato nagrađene. Prijave i radovi mogu se slati na mejl [email protected] ili na FB Green Vrbas.

Učesnici festivala su opredijeljeni za zdrav život, zdravu hranu , kozmetiku i turiѕam… U skladu sa temom festivala biće iѕloženi i proizvodi bio šop Divna, organska koѕmetika iz udrženja Draganasgarden, filteri za vodu u obliku bokala sa filterom koji je lagan za upotrebu i rukovanje. Proizvođači heljde… Poljoprivredni proizvođači humusa (kalifornijska glista) a biće organizovane i promo vožnje rijekom Vrbas Kajak Kanu Kluba Vrbas. Zbog velike emisije gasova koji se dugo zadržavaju u prostoru iznad grada ove godine na festivalu ekologije ECO LTM predstaviće i eko-pilula za čišćenje rezervoara goriva. Euro beta –reciklaza- postavice zelena ekoloska ostrva. Svoje učešće na festivalu uzela je i regionalna deponija – Depot a u sklopu festivala biće održana i prezentacija preduzeća i prikazan film.

Otvaranje festivala je u 11 časova u bašti motela Ortodoks. Festival će otvoriti zvaničnici i predstavnici javnih ustanova i institucija.

Agencija MIG TURS, prevoznik podržala je manifestaciju u skladu sa svojom drustvenom odgovornosti. Obezbjeđen je besplatan prevoz za sve građane koji žele posjetiti festival ekologije. Autobus MIG TURS polaziće sa Stare autobuske. Vrijeme polaska biće naknadno objavljeno.

Banjaluka.com

Broj pregleda: 3281

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/biznis/festival-ekologije-dani-vrbasa-u-banjaluci/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot