Konzum omogućio edukacije u pet bh. vrtića

Objavljeno: 27. 6. 2016 u 17:54h

Povodom bajramskih praznika Konzumov lanac sreće  pokucao  je na vrata bh. vrtića te prigodnom predstavom i poklonima obradovao mališane u Tuzli, Visokom, Maglaju, Sarajevu i Zenici.

Konzum BiH omogućio je za  više  od 400 mališana edukaciju o preveniranju  nasilja s kojim se mogu suočiti, te važnosti prihvaćanja djece sa posebnim potrebama ili djece iz manjinskih skupina.  Najmlađi su istinski uživali u predstavi ”Priče iz starog vremena” koja im je na edukativan i zabavan način približila vodeće probleme današnjice.

”Veoma je važno da je Konzumova podrška vrtićima došla u vidu odgojno obrazovnog rada. Predstava koju su djeca pogledala  odličan je spoj tradicionalne i problematike savremenog odrastanja. Akcija poput ove bi trebala biti primjer i ostalim kompanijama kako mogu doprinijeti radu odgojno obrazovnih ustanova u našoj zemlji” rekla je Halima Abdukić, direktorica JU ”Vrtići” Visoko .

Ni u vtiću “Dječiji osmijeh” u Maglaju, nije nedostajalo  radosti. Nakon predstave, djeci su uručeni i prigodni pokloni koje je s velikom ljubavlju i pažnjom pripremio Konzum BiH.

“Odbrojavali smo dane  i jedva čekali ovu edukativnu predstavu, a djeca su s nestrpljenjem očekivala  paketiće. Pored ogromnog aplauza, ozarena lica djece najljepša su zahvalnica predstavnicima Konzuma” poručila je Merisa Nalić, direktorica vrtića “Dječiji osmijeh” iz Maglaja.

Predstavnici Konzum BiH bili su posebno sretni što su mališanima priredili dan za pamćenje i obradovali ih poklonima povodom bajramskih praznika.

 “Dječiji osmijesi i radosna lica za nas su najljepši dar. To su istinske životne vrijednosti koje mi želimo njegovati i promovisati, a Konzumov lanac sreće doprinosi tome” istakla je Zvezdana Stojaković, PR menadžerica Konzuma BiH.

Lanac srece 2

Banjaluka.com

 

Broj pregleda: 1707

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/biznis/konzum-omogucio-edukacije-u-pet-bh-vrtica/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])