TV m:agazin: Novčanik koji ne možete izgubiti

Objavljeno: 14. 6. 2016 u 18:13h

Posljednje proljetno izdanje emisije m:agazin na programu je Alternativne televizije u subotu 18.06.2016. godine u 16:15 časova. Ovoga puta voditeljka Brankica Raković vam donosi interesantne priče o novčaniku kojeg ne možete izgubiti, astronautu koji je istrčao maraton u svemiru i specijalnoj ogrlici koja mačiji jezik pretvara u ljudski glas.

Koliko puta u životu vam se desilo da izgubite novčanik sa svim novcem i važnim dokumentima? Nova tehnologija je i tome stala u kraj, jer je konačno izmišljen pametni novčanik. Cashew ima ugrađen senzor za očitavanje otisaka prstiju, GPS i mogućnost povezivanja na telefon, a otporan je i na vodu i ogrebotine.

Britanski astronaut Tim Peake istrčao je Londosnki maraton 400 km iznad Zemlje, u Međunarodnoj svemirskoj stanici. Peake je trčao na posebno prilagođenoj traci koja ga je sprečavala da odlebdi, stvarajući osjećaj gravitacije. Tokom trčanja, Peake je u realnom vremenu pratio svoj napredak londonskim ulicama putem tableta, pa je tako imao osjećaj da se nalazi među više od 37 hiljada učesnika maratona. Peake je na ovaj način postavio novi „svemirski“ rekord u trčanju,  nadmašivši rezultat američke astronautkinje Sunite Williams, koja je bostonski maraton u svemiru istrčala 2007. godine.

Neki gadžeti su korisni, neki donose neophodne informacije, neki uveliko olakšavaju živote, dok su neki jednostavno zabavni. Upravo takva je posebna ogrlica za mačke koja kućnim ljubimcima daje ljudski glas. Tvorci Catterbox-a su došli na ideju da naprave posebnu ogrlicu koja ima zadatak da mačije mjaukanje pretvori u riječi.

Vaše sugestije i prijedloge tema, koje biste voljeli gledati u emisiji, možete da nam šaljete na e-mail [email protected], a mi ćemo se potruditi da zanimljivosti iz svijeta tehnologije pronađu svoje mjesto u m:agazin-u.

Banjaluka.com

Broj pregleda: 1421

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/biznis/tv-magazin-novcanik-koji-ne-mozete-izgubiti/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])