Centar za kreativan rast i razvoj „Dobar dan“ pokrenuo je inicijativu „Ulica za kolica“

Objavljeno: 31. 5. 2016 u 17:41h

Centar za kreativan rast i razvoj „Dobar dan“ pokrenuo je inicijativu „Ulica za kolica“ u sklopu koje se nekoliko desetina građana okupilo 29. maja u Banjaluci i iskazalo nezadovoljstvo povodom nepropisnog parkiranja vozača, čime se direktno ugrožava bezbjednost prolaznika. Park „Petar Kočić“, kao i glavne ulice u centru grada, poslužili su kao mjesto okupljanja brojnih roditelja sa djecom, nemoćnih lica, lica sa invaliditetom, ali i aktivista drugih nevladinih organizacija koji su nizom simboličnih aktivnosti digli glas za slobodne ulice.

„Akcija je naišla na vidnu podršku naših sugrađana, što dokazuje potrebu za rješavanjem ovog problema. Kolica, dječiji crteži i poruke na automobilima i bubnjevi su nam ovom prilikom poslužili kao jedini način za borbu protiv nesavjesnog ponašanja vozača, a nadamo se da će izazvati i odgovarajuću reakciju“, istakli su predstavnici Centra za kreativan rast i razvoj „Dobar dan“.

Spontana inicijativa nedavno je pokrenuta na društvenim mrežama, te je  kratkom vremenu okupila brojne pripadnike različitih društvenih kategorija. Značaj akcije, pored brojnih sugrađana, prepoznali su i aktivisti udruženja građana „Zdravo da ste“ čija je udaračka sekcija na pomeutom skupu u znak podrške izvodila razne performanse.

 „Oslobodite nam trotoare“ zajednički je glas nezadovoljstva građana koji je ovim povodom odjekivao ulicama Banjaluke, a predstavlja glas svih onih koji su direktno ugroženi tuđom nepažnjom. Organizatori su uputili apel vozačima da obrate pažnju na sve aktere u saobraćaju i poštuju propise s ciljem slobodnijeg kretanja ulicama gradova.

ulica za kolica

Banja Luka - BiH: 20160528

Banjaluka.com

Broj pregleda: 1451

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/biznis/centar-za-kreativan-rast-i-razvoj-dobar-dan-pokrenuo-je-inicijativu-ulica-za-kolica/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot