Plesni maj uz Prvu baletsku školu

Objavljeno: 27. 5. 2016 u 13:21h

Prva baletska škola iz Banjaluke, ove godine drugi put od svog osnivanja, održaće svoj Godišnji koncert, te banjalučkoj publici prirediti još jedan plesni spektakl.

Kompanija m:tel pokrovitelj je Prve baletske škole, jedinstvene ustanove ove vrste u Republici Srpskoj, koja je počela sa radom u školskoj 2014/15. godini, a koja je za ovaj maj pripremila niz plesnih dešavanja, poput javnih časova koji su bili održani 18. i 25. maja u Banskom dvoru u Banjaluci, te Baletskog performansa „Balet je sa nama“, najavljenog za 29. maj, sa početkom u 19 časova, u Narodnom pozorištu RS.

Misija Baletske škole je i da širi baletsku umjetnost putem javnih nastupa, te će se na ovogodišnjem koncertu, pod pokroviteljstvom Grada Banjaluka i uz prijateljsku podršku kompanije m:tel, predstaviti učenice prvog i drugog razreda, ali i najmlađe učenice iz pripremnog odjeljenja. Gosti koncerta biće učenice Srednje baletske škole „Lujo Davičo“ iz Beograda, koja iduće godine obilježava 70 godina postojanja. One će se banjalučkoj publici predstaviti sa tri varijacije. Takođe, ljubitelji plesne umjetnosti će na ovoj godišnjoj manifestaciji moći da uživaju i u predstavljanju Baletske škole „Ars“ iz Zenice.

Prva baletska škola nastaviće održavanje javnih časova u Banskom dvoru i u junu mjesecu, a po završetku školske godine, 18. juna 2016. godine, održaće se prijemni ispit za upis nove generacije učenika u ovoj školi.

Budite dio ove plesne manifestacije, baletskog performansa, kao najljepšeg načina da se završi ovaj proljećni mjesec  obojen umjetnošću.

Banjaluka.com

Broj pregleda: 1014

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/biznis/plesni-maj-uz-prvu-baletsku-skolu/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot