Do ponovnog viđenja – zatvoren ovogodišnji Teatar fest

Objavljeno: 25. 5. 2016 u 15:56h

Svečanom dodjelom nagrada, te sjajnim koncertom Konstantina Kostjukova i zvijezda beogradskog baleta, zatvoren je ovogodišnji Teatar fest, 19. po redu, čiji je domaćin Narodno pozorište RS u Banjaluci.

Kompanija m:tel  je decenijama unazad prijatelj i generalni sponzor Teatar festa Petar Kočić, odnosno Narodnog pozorišta RS, a ta tradicija nastavljena i ove godine, na zadovoljstvo kompanije, ovog pozorišta, kao i mnogobrojne publike koja ima mogućnost da uživa u pozorišnoj umjetnosti u ovom teatru.

U šest večeri, koliko je trajao takmičarski dio ovog festa, banjalučkoj publici su se predstavila pozorišta iz Srbije i Hrvatske, a najboljom je proglašena predstava „Duh koji hoda“, Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada i Centra za razvoj vizuelne kulture. Ova predstava je dobila i nagrade za najbolju režiju, dramski tekst i scenografiju. Milica Stojaković, u ime kompanije m:tel, uručila je nagradu za najbolji dramski tekst, koji je pripao Dejanu Dukovskom.

Najboljom glumicom festivala proglašena je Nada Šargin, za ulogu u predstavi „Bela kafa“, Narodnog pozorišta iz Beograda, a i nagrada za najbolju mušku ulogu, pripala je glumcu ovog pozorišta Branku Vidakoviću. Nagrada za najbolju kostimografiju pripala je Marini Vukasović-Medenica, za maštovite kostime u navedenoj predstavi Narodnog pozorišta iz Beograda.

Domaća predstava „Podvala“, Narodnog pozorišta RS, koja je otvorila ovaj Teatar fest, jasan je znak da će i sljedeća pozorišna sezona u ovom teatru biti odlična.

Prijateljstvo Narodnog pozorišta RS i kompanije m:tel krasiće i sljedeću pozorišnu sezonu, a  publici i svim zaljubljenicima u teatar, omogućiće još jednu godinu bogatog kulturnog druženja u teatru.

Banjaluka.com

Broj pregleda: 1189

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/biznis/do-ponovnog-videnja-zatvoren-ovogodisnji-teatar-fest/?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||claudebot