Biciklistička tura Sava Tour 2016 počinje 27. maja

Objavljeno: 25. 5. 2016 u 15:39h

Međunarodna komisija za sliv rijeke Save inicirala je 2013. godine projekat promocije ciklo-turizma duž rijeke Save kao dio svojih nastojanja u pogledu razvoja riječnog turizma u slivu ove rijeke. Cilj ove biciklističke ture jest promocija ne samo ovog projekta, nego i ključnih poruka povezanih sa proslavom Dana rijeke Save (1. juna).

Tako će proslava Dana rijeke Save, i ove godine, uključiti 850 km dugačku biciklističku turu koja će ići od izvora rijeke Save u Kranjskoj Gori (SLO) prolazeći kroz četiri savske države sve do njenog ušća u Beogradu (SRB).  Karavan kreće iz Kranjske Gore 27.5.2016. godine a završava u Beogradu 4.6.2016. godine. Planirano je da tura traje devet dana, uključujući stajanja (noćenja) u gradovima uz rijeku, gdje će se u saradnji sa lokalnim zajednicama organizovati prigodni javni događaji. Ključnu grupu će činiti sedam biciklista/kinja iz sve četiri države koji će biciklirati cijelom rutom, dok će im se na pojedinim etapama pridružiti i biciklisti iz lokalnih klubova, javne osobe i ostali građani.

Centar za životnu sredinu je jedan od organizatora ove biciklističke ture kroz ove četiri zemlje, a predstavnik iz Bosne i Hercegovine je Tihomir Dakić koji već niz godina radi na popularizaciji kako cikloturizma ali generalno i urbanog biciklizma.

Kako je ciklo-turizam brzo rastući segment turizma i kako broj biciklističkih turističkih putovanja raste iz godine u godinu, Biciklistička tura Sava 2016 doprinosi razvoju turizma u savskoj regiji. Ključna grupa biciklista o ovom poduhvatu će pisati blogove, dijeliti svoja iskustva te objavljivati fotografije krajolika i gradova uz rijeku. Cijela savska regija može imati izuzetnu dobit od ovog jedinstvenog načina putovanja kroz regiju.

U nastavku vam šaljemo i itinerer Biciklističke ture Sava 2016:

27. maj:   Zelenci – Jesenice – Radovljica – Kranj – Ljubljana: 97 km
28. maj:   Ljubljana – Litija – Sevnica: 78 km
29. maj:   Sevnica – Kozjanski park/Bistrica – Kumrovec – Zagreb: 93 km
30. maj:   Zagreb – Sisak – Kratečko:  82 km
31. maj:  Kratečko – Krapje – Jasenovac – Gradiška – Bardača: 97 km
01. juni:  Bardača – Srbac – Brod: 65 km
02. juni:   Brod – Odžak – Šamac – Brčko : 95 km
03. juni:   Brčko – Gunja – Slakovci – Šid – Sremska Mitrovica – Zasavica: 90 km
04. juni:   Zasavica – Sremska Mitrovica – Boljevci – Beograd: 110 km

Banjaluka.com

Broj pregleda: 2898

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/biznis/biciklisticka-tura-sava-tour-2016-pocinje-27-maja/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot