UIO i u aprilu bilježi rast prihoda od indirektnih poreza

Objavljeno: 6. 5. 2016 u 18:28h

Prihodi od indirektnih poreza u prva četiri mjeseca 2016. godine iznosili su 2 milijarde i 25 miliona KM i veći su za 61 milion KM ili 3,12 % u odnosu na isti period 2015. godine kada su iznosili 1 milijardu i 964 milliona KM.

Samo u aprilu 2016. godine prikupljeno je 534 miliona KM indirektnih poreza što je za 13 miliona KM više u odnosu na april 2015. godine.

ENTITETI  I  DISTRIKT BRČKO U PRVA ČETIRI MJESECA DOBILI 73 MILIONA KM VIŠE

Nakon izvršenih povrata PDV-a poreskim obveznicima, koji su u prva četiri mjeseca 2016. godine iznosili 340 miliona KM, neto prikupljeni prihodi koji su otišli u raspodjelu korisnicima u toku 2016. godine, a to su država, entiteti i Distrikt Brčko, iznosili su 1 milijardu i 685 milion KM i veći su za 73 miliona KM u odnosu na prihode koje su sa Jedinstvenog računa korisnici dobili u istom periodu 2015. godine.

Za finansiranje državnih institucija u prva tri mjeseca 2016. godine raspoređen je iznos od 246 miliona KM, identično kao i u nekoliko prethodnih godina. Ostatak sredstava završio je u entitetskim kasama i to: Federaciji BiH ukupno 903 miliona KM, Republici Srpskoj 470 miliona KM i Distriktu Brčko 50 miliona KM,

U tablici ispod dajemo prikaz ukupno raspoređenih sredstava entitetima i Distriktu Brčko BiH sa pripadajućim spoljnim dugom za prva četiri mjeseca 2016. godine u poređenju sa istim periodom prošle godine. Svi iznosi su iskazani u milionima KM.

Pored raspoređenih prihoda u tabeli iznad, a po osnovu posebne putarine za izgradnju autoputeva (0,10 KM) u prva četiri mjeseca 2016. godine, Federacija BiH je dobila dodatnih 21,2 miliona KM, Republika Srpska 14 miliona KM i Distrikt Brčko 0,7 miliona KM. Razlika predstavlja rezervu na posebnom računu za putarinu u iznosu od 0,10 KM.

Banjaluka.com

Broj pregleda: 1465

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/biznis/uio-i-u-aprilu-biljezi-rast-prihoda-od-indirektnih-poreza/?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||claudebot