Djeca korisnici stipendija MFS EMMAUS-a se upoznala međusobno (Foto)

Objavljeno: 15. 4. 2016 u 19:08h

Bosanskohercegovačka humanitarna organizacija MFS Emmaus je protekle sedmice organizovala cjelodnevni program za djecu bez jednog ili oba roditelja, iz raznih dijelova BiH, u cilju socijalizacije i međusobnog upoznavanja. U sklopu projektnih aktivnosti koje su usmjerene prema djeci, njihovim majkama i starateljima, na mjesečnoj bazi njih 1213 prima stipendiju ove organizacije, odnosno stalnu novčanu pomoć.

Na ovom događaju je bilo prisutno oko 123 djece, zajedno sa delegacijom iz turske organizacije IHH, koja su uživala u igri i zabavi sa svojim vršnjacima uz prigodan program na više lokacija.

Prvo okupljanje bilo je u Banjaluci u haremu džamije Ferhadija, gdje je  glavni imam MIZ Banja Luka Muhedin-ef. Spahić  održao istorijski čas o tom lokalitetu.

Nakon Banjaluke djeca su stigla na ranč „Zelena dolina“ u Prnjavoru. U prelijepom prirodnom okruženju, gdje je pripremljen cjelodnevni program uz najmanje 20 radnika i volontera, djecu su zabavljali animatori iz Tuzle i hor Medžlisa Islamske zajednice Doboj „Selimija“. Posebno ih je oduševila vožnja u kočijama i obilazak ranča. Cijeli dan bio je podređen njihovoj zabavi, druženju i upoznavanju, a prilikom povratka kući sva djeca su dobila prigodne poklone i dodatne pakete pomoći u vidu hrane.

„Ovo je bio zaista prelijep dan, kako za jetime tako i za radnike MFS-EMMAUS-a. Divan je osjećaj vidjeti sretna i zadovoljna lica ove dječice koja zaslužuju svu ljubav i pažnju ovog svijeta, jer  “Kad se jetim nasmije, cijeli svijet se nasmije“ – poručili su članovi IHH organizacije, koja je učestvovala organizaciji ovog i mnogih drugih humanitarnih događaja u BIH.

Ovo je samo jedan u nizu projekata Međunarodnog foruma solidarnosti EMMAUS koji je usmjeren u cilju poboljšanja kvalitete života jetima i njihovih porodica. U svim akcijama nastoji se smanjiti siromaštvo u porodici, proširiti socijalizacija i doprinijeti razvoju malog biznisa kao načinu samoodrživosti.

Banjaluka.com

Broj pregleda: 1919

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/biznis/djeca-korisnici-stipendija-mfs-emmaus-a-se-upoznala-medusobno-foto/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot