Virtuelna stvarnost u emisiji m:agazin

Objavljeno: 9. 2. 2016 u 18:05h

Na programu Alternativne televizije u subotu, 13. februara, u 16:15 časova pogledajte još jedno izdanje emisije m:agazin. Minute posvećene nauci i tehnologiji i ove sedmice donose najzanimljivije teme, a kroz njih vas vodi voditeljka Jelena Babić. Saznajte kako će to izgledati automobil budućnosti prema procjenama inženjera iz BMW-a, zašto Huawei Mate 8 uživa toliko popularnost kod korisnika, ali i šta to privlači ljude u vezi teme virtuelne stvarnosti.

Ces sajam je početkom godine održan u Las Vegas-u, a posebnu pažnju posjetilaca je privukao automobilski gigant BMW koji je pokazao kako će izgledati automobili budućnosti. AirTouch tehnologija njihovog automobila će dozvoljavati intuitivnu kontrolu, zabavu, navigaciju i komunikaciju uz pomoć gestova rukama, a bez diranja ekrana. Biće baziran na otvorenoj mobilnosti, što znači da će koristiti procesuirane podatke i informacije iz različitih izvora na internetu, ali će istovremeno i učiti na osnovu ponašanja i navika korisnika. Zapravo, ovaj automobil će imati mogućnost da se prilagodi dnevnoj rutini vlasnika.

Protekla godina je donijela nekoliko izuzetnih telefona iz kompanije Huawei, kao što su Nexus 6P, Mate S i P8. Početak 2016. je obilježio Mate 8, a od momenta lansiranja na tržište ne prestaje da oduševljava korisnike širom svijeta. Na CES-u 2016 u Las Vegasu, Huawei je najavio pojavljivanje Mate 8 modela u više od 30 zemalja, a zahvaljujući kompaniji m:tel, među tim zemljama je i Bosna i Hercegovina. Najupečatljiviji aspekt ovog telefona je njegov 6-inčni ekran sa rezolucijom od 1920×1080 piksela, a performanse procesora su povećane za 100% u odnosu na Mate 7.

U m:agazinu ćete se upoznati is a kompanijom Visualise, sa sjedištem u Londonu, koja se bavi izradom filmova, a najpoznatiji su po svom setu za virtuelnu stvarnost. Kompanija je osnovana 2012. godine, a od tada su napravili mnoštvo sadržaja od 360 stepeni, te su sarađivali sa brojnim sportskim zvijezdama, proizvođačima automobila i rock bendovima. Međutim, ova kompanija se bavi i različitim mnogo ozbiljnijim istraživanjima i tehnologijama. Zahvaljujući njima, setovi za virtuelnu stvarnost bi mogli biti mnogo dostupniji već krajem ove godine.

Naš mail [email protected] i ove sedmice očekuje vaše prijedloge sa temama iz tehnologije i komunikacija.

Banjaluka.com

Broj pregleda: 1437

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/biznis/virtuelna-stvarnost-u-emisiji-magazin/||claudebot