Glossa – centar za njemački jezik raspisuje konkurs za stipendije “Mr Kristina Mirnić”

Objavljeno: 9. 2. 2016 u 18:30h

Kroz redovni program stipendiranja Glossa – centar za njemački jezik i ove godine raspisuje konkurs za stipendije fonda „Mr Kristina Mirnić“. U ovom semestru su izdvojena sredstva u ukupnom iznosu od 7.660 KM, koja će biti podjeljena u obliku kurseva njemačkog jezika svima koji ostvare pravo na stipendiju. Pored toga, stipendisti dobijaju sve potrebne udžbenike i nastavni materijal koji su obezbijedili zdavačka kuća „Hueber“ i knjižara „Buybook“.

Raspodjela stipendija

Ukupan broj stipendija iznosi 24, a njihova raspodjela će biti izvršena u svim Glossa-centrima prema sljedećem rasporedu:

·         Banjaluka: tri stipendije

·         Tuzla: tri stipendije

·         Prijedor: dvije stipendije

·         Doboj: dvije stipendije

·         Brčko: dvije stipendije

·         Derventa: dvije stipendije

·         Prnjavor: dvije stipendije

·         Laktaši: dvije stipendije

·         Teslić: dvije stipendije

·         Gradiška: dvije stipendije

           Zvornik: dvije stipendije

Vremenski okviri

Konkurs je otvoren od 9. do 29. februara 2016. godine. Svi kandidati u navedenom vremenskom periodu mogu dostaviti biografiju sa ličnim podacima i motivaciono pismo direktno u prostorije Glossa – centra za njemački jezik, u digitalnoj formi putem mejla [email protected] ili poštom. Adrese svih poslovnica Glossa-centra je moguće pronaći u rubrici „Poslovnice“. Od 01. do 04. marta 2016. godine izabrani kandidati će biti pozvani na intervju, što predstavlja drugi krug konkursa stipendija. Svi stipendisti će biti objavljeni u ponedjeljak, 7.3.2016. na zvaničnoj stranici Glossa – centra za njemački jezik, www.glossa.ba.

Potrebna dokumentacija i kriterijumi izbora

Starosna dob kandidata i ostali kriterijumi koji bi mogli ograničiti kandidate u prijavi na konkurs za stipendiju neće biti uzeti u obzir. Naš cilj je da fond stipendija Glossa-centra „Mr Kristina Mirnić“ bude dostupan što većem broju stanovništva. Sadržaj motivacionog pisma i obrazloženje razloga za učenje njemačkog jezika koje kandidat da na intervjuu će biti jedan od ključnih faktora za sticanje prava na stipendiju.

Dokumentacija koju je potrebno dostaviti obuhvata:

·         Biografiju ili popunjen CV obrazac (dokument);

·         Motivaciono pismo (dokument);

·         Kontakt podatke (telefon i mejl-adresa, popratnom mailu ili CV-u).

Važna napomena: Glossa – centar za njemački jezik će obraditi isključivo one zahtjeve za stipendiranje koji budu sadržavali potpunu dokumentaciju. Zahtjevi sa nepotpunom dokumentacijom neće biti obrađeni.

Uz motivaciono pismo i biografiju ili CV obrazac je poželjno da kandidat dostavi i dokumentaciju koja, će potvrditi u motivacionom pismu i biografiji navedene činjenice, kao argument za sticanje prava na stipendiju. Kandidat treba naglasiti u kojoj poslovnici želi aplicirati za stipendiju. Ukoliko kandidat nije u mogućnosti da neophodne dokumente dostavi uz motivaciono pismo i biografiju ili CV obrazac, to može učiniti naknadno prilikom intervjua.

Svu dokumentaciju je moguće dostaviti na BHS ili njemačkom jeziku.

Intervju

Nakon analize dostavljene dokumentacije, komisija selektuje kandidate koji će biti pozvani na intervju, gdje će im biti pružena prilika da dodatno obrazlože svoje motive za učenjem njemačkog jezika. Vremenski period u kojem će se vršiti intervjuisanje kandidata je između 01. i 04. februara. Svi kandidati koji prođu prvu fazu konkursa će blagovremeno dobiti informacije o terminu intervjua.

Način bodovanja

Prema sljedećim kriterijumima smo formirali sistem bodovanja prilikom dodjele stipendija:

·         Motivaciono pismo i biografija ili CV obrazac nose do 40 bodova;

·         Intervju nosi do 60 bodova.

Svi dobitnici stipendija „Mr Kristina Mirnić“ će biti objavljeni u ponedjeljak, 7.3.2016. na zvaničnoj stranici Glossa – centra za njemački jezik www.glossa.ba. Dodatne informacije o programu stipendiranja Glossa – centra za njemački jezik je moguće dobiti putem mejla [email protected].

Više o Mr Kristini Mirnić možete pročitati na www.glossa.ba u rubrici In Memoriam.

Banjaluka.com

Broj pregleda: 4909

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/biznis/glossa-centar-za-njemacki-jezik-raspisuje-konkurs-za-stipendije-mr-kristina-mirnic/||claudebot