Let do ruba svemira u emisiji m:agazin

Objavljeno: 1. 12. 2015 u 17:29h

Prvu decembarsku emisiju m:agazina u subotu, u 16:15 časova, na kanalu Alternativne televizije, provedite uz voditeljku Jelenu Babić, šolju toplog čaja i, kao i uvijek, zanimljive teme iz svijeta modernih tehnologija i inovacija.

Dok mi očekujemo snijeg, u Australiji se vode automobilske trke uz pomoć sunčeve energije. Iako će uskoro tek 2016. godinu, kraj 2017. bi trebalo da bude izuzetno uzbudljiv, jer je do tada planirano da put balonom sve do ruba svemira bude realnost. Do tada ćete imati priliku da uživate u novim i interesantnim izumima, kao što je onaj koji je predstavljen na sajmu u New Yorku, a koji vam omogućuje da pravite pivo po sopstvenom ukusu i to u svojoj kuhinji.

Ukoliko niste znali da je Outback najveća pustinjska regija u Australiji, sigurno ćete ga upamtiti po tome što iz godine u godinu postaje sve poznatiji po trci automobila, ali ne bilo kakvoj, nego onih koji se pokreću zahvaljujući suncu. U ovoj trci, u kojoj učestvuju inovatori sa najprestižnijih univerziteta na svijetu, najvažnije je pratiti vremensku prognozu, zbog prilagođavanja energetskih strategija. Kako izgledaju ti automobili, te koja je njihova brzina i šta nas očekuje u neizvjesnoj automobilskoj industriji pogledajte u trinaestom izdanju emisije m:agazin.

Kada smo već kod automobila budućnosti, odlučili smo i da vam predstavimo putovanje budućnosti, a ono će biti, u svakom slučaju, nesvakidašnje. Naime, kompanija po imenu “World View” je izuzetno uspješno obavila testni let balonom sve do ruba svemira koji bi do 2017. godine mogao postati prava turistička atrakcija, mada je skoro izvjesno da neće biti priuštivo svakome. Ove subote pogledajte kako je izgledala prva testna vožnja, pa je možda i uvrstite u listu želja naredne Nove godine.

Do tada, ono što je realnije, barem u finansijskom pogledu jeste inovacija koja nam stiže sa proteklog CES sajma koji je održan u New Yorku. Posjetioci su imali priliku da vide kakve bi sve aparate u domaćinstvu uskoro mogli da koriste, a prezentovana je bijela tehnika od pametnih mikrotalasnih rerni do aparata za izradu piva. Aparat “Pico Brew” je zapravo mala kućna pivara koja je dizajnirana isključivo za upotrebu u vašim domovima, tako da možete proizvoditi svoje pravo domaće pivo. Pomoću nje možete proizvoditi piva iz svih krajeva svijeta i prilagođavati ih svom ukusu.

Ukoliko postoji neka inovacija o kojoj ste čuli, a željeli biste da znate više ili vas posebno interesuju neke teme iz svijeta nauke, tehnologije i komunikacija pošaljite ih na e-mail [email protected], a mi ćemo se potruditi da prikupimo što više informacija do nekog od narednih termina.

Banjaluka.com

Broj pregleda: 1186

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/biznis/let-do-ruba-svemira-u-emisiji-magazin/?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])