M:tel nastavlja sa podrškom školarcima: Pridružite se online adresaru osnovnih škola u BiH

Objavljeno: 23. 11. 2015 u 17:59h

Nakon što je nagradila najuspješnije škole učesnice projekta “Škole 2.0”, kompanija m:tel i dalje nastavlja da podržava osnovne škole širom BiH pod sloganom “Svakoj školi treba njeno parče web-a”, a ovoga puta riječ je o svojevrsnom online adresaru škola.

Naime, tokom projekta “Škole 2.0”, kompanija m:tel je svim bh. osnovnim školama pružila priliku da uz pomoć učenika besplatno pokrenu zvanične školske sajtove, te je za potrebe projekta aktiviran i zvanični sajt akcije www.osnovneskole.ba, na kojem se sada nalazi i sekcija adresara bh. osnovnih škola.

Ideja je da se na jednom mjestu nađu sve relevantne informacije vezane za ove obrazovne ustanove, a u adresaru sajta se već nalazi preko 60 škola koje su učestvovale u projektu “Škole 2.0”, te kompanija m:tel koristi ovu priliku i poziva ostale osnovne škole u BiH da se priključe akciji kreiranja ovog online adresara.

Dovoljno je samo otići na adresu  www.osnovneskole.ba, te u sekciji “Adresar” pronaći opciju “Dodaj školu u adresar”, a zatim i unijeti sve potrebne podatke, nakon čega će vaša škola naći u adresaru projekta “Škole 2.0”. Na ovaj način osnovne škole i njihovi učenici vrlo lako mogu provjeriti kakve su aktivnosti njihovih kolega na web-u, stupiti u kontakt s njima i eventualno ostvariti saradnju.

Podsjetimo, u sklopu projekta, kompanija m:tel je svim učesnicama obezbijedila besplatan hosting i domen na dvije godine, kao i direktnu mentorsku podršku tokom trajanja akcije “Škole 2.0”. Odlukom stručnog žirija kompanije m:tel, škole čiji su učenici izradili najbolje sajtove su nagrađene laptop uređajima.

OŠ “Sokolac” iz Sokoca odnijela je nagradu za najbolje dizajniran sajt, za funkcionalnost je nagrađen tim OŠ “Safvet-Beg Bašagić” iz Visokog, dok je banjalučka škola “Borisav Stanković” dobila nagradu kada je u pitanju originalnost školskog sajta.

Banjaluka.com

Broj pregleda: 840

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/biznis/mtel-nastavlja-sa-podrskom-skolarcima-pridruzite-se-online-adresaru-osnovnih-skola-u-bih/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])