m:magazin: Povratak u budućnost na skateboardu

Objavljeno: 22. 9. 2015 u 17:09h

Posljednje subote u mjesecu, 26. septembra u 16:30 časova, pratite novo izdanje emisije m:agazin na kanalu Alternativne televizije uz voditeljicu Brankicu Raković. Ponovo vas očekuje mnoštvo zanimljivih tema, između ostalog, predstavljamo vam novi Huawei Mate 7S. Takođe, vratićemo se u djetinjstvo i podsjetiti vas na film Povratak u budućnost, a naučićete i kako da prebacite sadržaj sa VHS kasete na računar.

Nekoliko dana pred početak IFA sajma u Berlinu, kompanija Huawei je predstavila svoj novi model Mate 7S. Karakteriše ga ekran na dodir koji je sličan Apple satu, a slogan ovog telefona „Bolji S“ je zbog toga još interesantniji. Iz Huaweia kažu da isti taj telefon možete koristiti kao i vagu, što je svakako iznenađenje. Novi Mate S ima određene karakteristike kao i njihov model P8, kao što je na primjer crtanje jednog od pet šablona pomoću zglobova, da biste pokrenuli određene komande. Takođe, oduševiće vas i elegantni dizajn ovog telefona, metalik boje i zaobljenog izgleda.

Vjerovatno ne postoji osoba koja se nije poželjela voziti na levitirajućoj dasci iz filma „Povratak u budućnost 2“. Kompanija Lexus je dizajnirala i napravila prvu hooverboard dasku, odnosno skateboard, a za te potrebe i futuristički hooverboard park, u kojem možete ispuniti svoju želju i voziti se zahvaljujući posebnom magnetskom polju. U ovom poduhvatu su koristili saznanja o magnetskom letenju i superprovodljivim magnetima, a ostatak informacija su sačuvali u tajnosti, kao i onu da li će park koristiti isključivo za potrebe snimanja reklama, ili su jednostavno poželjeli prikazati budućnost.

Iz budućnosti se vraćamo u prošlost. Malo ko nema ni jednu uspomenu zabilježenu na VHS kaseti. U današnje digitalizovano doba, mnogo je lakše sačuvati te snimke na računaru. Ukoliko imate kasete, vrlo vjerovatno ste negdje sačuvali i video rekorder. Kabl sa USB priključkom možete kupiti u većini radnji specijalizovane kompjuterske opreme, a uz njega ćete dobiti i CD koji treba da stavite u računar i spremni ste za prenošenje uspomena iz prošlosti. Fajl koji prebacujete možete imenovati, zatim provjerite da li ste konektovani, kliknite na veliko crveno dugme za snimanje i pritisnite Play na video rekorderu. Nakon toga računar snima u realnom vremenu i moraćete čekati u zvaisnosti od dužine sadržaja. Ono što će vam se dopasti je sigurno činjenica da možete izbaciti neželjene dijelove, a na ekranu će vam se pojaviti i još mnoštvo opcija za editovanje i dijeljenje. Još sadržaja unosite klikom na dugme Again, a snimke kasnije možete narezati na DVD i tako ih sačuvati od propadanja.

Kao i uvijek do sada, vaše zanimljive teme i ideje su dobrodošle na [email protected].

Banjaluka.com

Broj pregleda: 2070

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/biznis/mmagazin-povratak-u-buducnost-na-skateboardu/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])