Emisija m:agazin slavi 50. epizodu!

Objavljeno: 2. 6. 2015 u 18:32h

Emisija m:agazin nas je u prethodnih 49 epizoda vodila u fascinantan svijet naučnih i tehnoloških dostignuća koja oblikuju današnjicu. Pripremali smo za vas zanimljive i inspirativne priloge o avanturistima i inovatorima iz svakog kutka zemaljske kugle, izumima za koje smatramo da će se pojaviti tek u dalekoj budućnosti i o uređajima koji svakodnevno mijenjaju naše živote. Svake subote ste na kanalu Alternativne televizije u 16.30 časova imali priliku da zakoračite u svijet u kojem ništa nije nemoguće. Ove subote obilježavamo pedeseto izdanje vaše omiljene emisije. Pridružite nam se i saznajte na koji način su selfiji promijenili fotografski biznis, kako izgleda pregled očiju uz pomoć kamere za virtuelnu realnost i neobična rukavica koja izgleda kao da je izašla iz naučno fantastičnih filmova.

Vrijeme u kojem su fotoaparati bili ograničeni na samo tridesetak fotografija po filmu i gdje se na izradu snimaka u fotografskoj radnji čekalo satima, odavno su stvar prošlosti. Živimo u eri selfi fotografija i štapova koji pružaju veoma zanimljivo iskustvo fotografisanja. Donosimo vam interesantu priču o tome.

U budućnosti nećete imati potrebe da odlazite u posjetu oftamologu, budući da ćete sve    preglede očiju moći obavljati iz udobnosti svoga doma zahvaljući revolucionarnoj aplikaciji „Blink“ koja vaše pametne telefone pretvara u prave uređaje za pregled očiju. Ukoliko primjetite da ne vidite dobro, umjesto odlaska doktoru možete svoj pregled naručiti preko interneta. Nakon toga, u vašu kuću dolazi profesionalni tehničar koji u kratkom roku uz pomoć vašeg smartfona i tri dodatna uređaja utvrđuje da li je potrebno da nosite naočale.

U jubilarnom izdanju emisije imaćete priliku i da pogledate prilog o neobičnom inovatoru Patriku Prajbu koji je na dobrom putu da postane superheroj iz naučno-fantastičnih filmova. Ovaj zaljubljenik u stripove i gedžete kreirao je sopstvenu verziju rukavice koju nosi čuveni filmski junak Iron Man. Rukavica sadrži dva lasera i metalni dio koji se putem posebnog mehanizma može izbaciti u vazduh. Sigurni smo da bi ova rukavica ostvarila san iz djetinjstva mnogih od vas.

I u ovoj emisiji nagrađujemo gledaoca koji najbrže tačno odgovori na pitanje koje ćemo postaviti na kraju emisije, a kao i do sada sva svoja pitanja i sugestije možete nam slati na mail adresu [email protected].

Banjaluka.com

Broj pregleda: 1066

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/biznis/emisija-magazin-slavi-50-epizodu/||claudebot