Sutra počinje Međunarodni plivački miting ”Banjaluka open 2015”

Objavljeno: 29. 5. 2015 u 21:09h

Međunarodni plivački miting ”Banjaluka Open 2015” održaće se 30. i 31. maja na Gradskom olimpijskom bazenu u Banjaluci, a glavni promoter ovog mitinga je najbolji srpski plivač Velimir Stjepanović. Pokrovitelji mitinga su Ministarstvo porodice omladine i sporta u Vladi Republike Srpske i Grad Banjaluka, a generalni sponzor je Kompanija M:tel.

Oba dana program počinje od 9 časova kada su na rasporedu kvalifikacione trke, a svečano otvranje zakazano je za subotu u 16:45 časova. Finalne trke u nedelju počinju od 16 časova.

Promoter i učesnik mitinga biće najbolji srpski plivač Velimir Stjepanović.

“Želim da se zahvalim što ste me zvali da budem promoter, to je velika čast za mene. Takođe,  želim da probam da plivam jako dobro. Imam motivaciju da oborim rekorde ovdje. Probao sam bazen, oduševio sam se i sa da ostaje samo da otplivam onako kako znam” rekao je Stjepanović.

Ministrica porodice omladine i sporta u Vladi Republike Srpske Jasmina Davidović ponosna je što se u Banjaluci održava ovako kvalitetan miting.

“Kao predsjednica Organizacionog odbora sam izuzetno zadovoljna onim što je urađeno u organizaciji do sada, a posebno zbog entuzijazma koje su pokazali članovi Plivačkog kluba ”Olymp”. Ministarstvo porodice omladine i sporta prepoznalo je značaj ove manifestacije, podržalo je i u organizacionom i u finasijskom smislu, a uvrsti smo ovaj miting u manifestacije od posebnog značaja za Republiku Srpsku. Posebno mi je drago što je promoter ovog mitinga najbolji srpski plivač Velimir Stjepanović kao i najbolja plivačica Bosne i Hercegovine Ivana Ninković. Suština ovog događaja i jeste da naši mladi takmičari gledajući asove zavole plivanje i da se okrenu ovom sportu, da se bave plivanjem rekreativno, a naravno i takmičarski” poručila je ministrica Jasmina Davidović.

Direktor Plivačkog kluba ”Olymp” Željko Panić, zadovoljan je činjenicom da je i ove godine miting ”Banjaluka Open 2015” jedan od najkvalitetnijih u regionu.

“Ovo je Osmi Međunarodni plivački miting, svake godine imamo zadatak da napravimo nešto novo, nešto kvalitetnije, a to je ove godine učešće Velimira Stjepanovića koji je iz dalekog Dubaija došao da podrži miting. On je svoje norme već isplivao, a ja bih svakako volio da obori rekorde u svojim disciplinama na našem bazenu. Prijavljen je 401 takmičar iz 11 zemalja što je optimalan broj. Pored Stjepanovića imamo najkvalitetnije takmičare iz Srbije, Ivana Lenđera, Čabu Silađija koji ima A olimpijsku normu, dosta vrhunskih plivača iz Mađarske, Slovenije i Italije. Želim da se zahvalim Ministarstvu porodice omladine i sporta i Gradu Banjaluci kao i generalnom sponzoru M:telu i kao ostalim sponzorima” rekao je Panić

Portparol kompanije M:tel Milica Stojaković ističe da podrškom ovom mitingu M:tel nastavlja sa svojom misijom promovisanja kvalitetnih manifestacija.

“Kada su ovakve manifestacije u pitanju nekako se očekuje prijateljstvo i pokroviteljstvo kompanije M:tel s obzirom da se promovišu prave vrijednosti i sportski duh. Mi smo zajedno od samog početka, već osam godina, nastavljamo podršku, te smo i ove godine obezbijedili vrijedne nagrade za pobjednike u svim disciplinama, a s obzirom na to da je dolazak Velimira Stjepanovića izazvao veliku pažnju javnosti pozivamo sve ljubitelje plivanja da dođu od 17 časova na Gradski Olimpijski bazen gdje će imati priliku da se druže sa najboljim srpskim plivačem” izjavila je Milica Stojaković.

Banjaluka.com

Broj pregleda: 1067

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/biznis/sutra-pocinje-medunarodni-plivacki-miting-banjaluka-open-2015/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])