Mtel i Prva baletska škola obilježavaju Dan plesa

Objavljeno: 24. 4. 2015 u 20:20h

U mjesecu aprilu proslavlja se Međunarodni dan plesa, koji će ove godine u Banjaluci biti obilježen na poseban način, jedinstvenim povodom.

Zaljubljenike u ovu vrstu umjetnosti obradovaće činjenica da od sada i u Banjaluci postoji škola klasičnog baleta. „Prva baletska škola“ i kompanija Mtel kao pokrovitelj ove škole, organizuju niz aktivnosti povodom Dana plesa, koji se obilježava 29. aprila. Podrška baletskoj školi, još jedna je u nizu aktivnosti kompanije s ciljem unapređenja zajednice u kojoj živi, počevši sa pružanjem podrške upravo mladima, onima na kojima svijet ostaje.

’Rasplesani dani’ će početi već  25. i 26. aprila, kada će oni koji se zateknu u Banjaluci u Parku Petar Kočić od 20 časova, imati priliku da se bliže upoznaju sa ovom vrstom plesa, te dožive djelić magične atmosfere karakteristične za baletski performans.

Kako sada i Banjalučani imaju priliku da upišu svoju djecu u baletsku školu, “Prva baletska škola”, jedinstvena ove vrste u Republici Srpskoj, 29. aprila od 11 časova organizuje i „Dan otvorenih vrata“, u samoj školi koja se nalazi na adresi Jovana Dučića 25, a posjetioci će imati priliku iz prve ruke da saznaju sve informacije koje ih interesuju u vezi sa školovanjem djece, upisom u školu, ali i plesom.

Istog dana, od 20 časova, u Narodnom pozorištu Republike Srpske održaće se Plesno veče, koncert u kojem će učestvovati učenici „Prve baletske škole“, Plesni klub „Gemma“, koji je jedan od osnivača ove škole, kao i gosti iz Subotice.

“Prva baletska škola” i kompanija Mtel pozivaju sve ljubitelje plesa, kao i roditelje koji žele svoju djecu upisati u ovu školu, da budu dio rasplesanih dana u Banjaluci, te uživaju u čarobnom svijetu plesnih pokreta.

Banjaluka.com

Broj pregleda: 1298

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/biznis/mtel-i-prva-baletska-skola-obiljezavaju-dan-plesa/||claudebot