Štampanje Brajeve azbuke i ZTE telefon koji se otključava okom

Objavljeno: 21. 4. 2015 u 11:20h

I ove subote vam emisija m:magazin donosi najnovije vijesti o tehnološkim izumima koji su osvojili svijet, a od sada emisiju možete pratiti u novom terminu od 16.30 časova. Voditeljke Brankica Stojanović i Jelena Babić uvode vas u svijet beskrajnih mogućnosti i znanja, a u ovoj emisiji ćete imati priliku da saznate kako izgleda telefon koji se otključava okom kao i nova metoda štampanja Brajeve azbuke.

Brend ZTE i američka tehnologija EyeVerify udružili su snage kako bi proizveli prvi smartfon koji se otključava okom. Ova tehnologija donosi do sada najveći nivo sigurnosti za vaše podatke, budući da je sistem sigurniji od uobičajene tehnologije šifre ili otiska prsta. Dok se otisak prsta može kopirati, to nije slučaj sa novom Eyeprint ID tehnologijom. Mnogi stručnjaci uvjereni su kako je biometrijsko skeniranje sigurnosna tehnika budućnosti, a ovaj skener ugrađen je u najnoviji model brenda ZTE Grand S3 koji posjeduje displej od 5,5 inča i zadnju kameru od 16 megapiksela.

Shubham Banerjee, koji ima samo 13 godina, postavio je roditeljima pitanje koje ga je dovelo do njegovog prvog velikog izuma: kako slijepi čitaju? Potražio je odgovor na Google-u i kada nije bio zadovoljan sa onim što je pronašao, Banerjee je odlučio da sam kreira printer koji će štampati Brajevu azbuku jeftinije nego ikada. On razvija printer koji će koštati oko 350 dolara i biti težak svega nekoliko kilograma, te će na taj način biti mnogo laganiji od sadašnjih modela koji su u prosjeku teški oko devet kilograma. Mašina se može koristiti za printanje pisanih materijala na brajevom pismu na papir, uz pomoć posebno izdignutih tačkica umjesto tinte, a printanje se vrši nakon povezivanja sa računarom ili nekim drugim elektronskim uređajem.

Imaćete priliku da saznate i kako izgleda kineski najtanji telefon, a predstavićemo vam i LG G FLEX 2 smarfton. Vaše sugestije i prijedloge priloga koje biste željeli vidjeti u emisiji očekujemo na e-mail adresi [email protected].

Banjaluka.com

Broj pregleda: 1191

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/biznis/stampanje-brajeve-azbuke-i-zte-telefon-koji-se-otkljucava-okom/||claudebot