Triglav grupa donirala sredstva za sanaciju štete od poplava

Objavljeno: 28. 1. 2015 u 15:17h

Grupa Triglav na svečanosti održanoj u hotel Bosni u Banjaluci, kroz Fondaciju „Vse bo v redu“, donirala 46.300 EUR za sanaciju štete nastale u katastrofalnim majskim poplavama. Donacije su predane institucijama – dvama vrtićima i četirima školama odgovornim za odgoj i razvoj najmlađih te domu zdravlja, koji brine za zdravlje svojih mještana.

SIM_7589

U okviru ove svečanosti, Grupa Triglav je kroz svoju fondaciju za društveno odgovorne aktivnosti „Vse bo v redu“ (Sve će da bude u redu), donirala iznos od 46.300 EUR. Donaciju je uručila direktorica Fonda Tjaša Kolenc Filipčič koja je ovom prilikom izjavila:

„Društvena odgovornost je jedna od temeljnih vrijednosti Grupe Triglav. Shvatamo je kao investiciju i uslov za uspješnost preduzeća u budućnosti. Tako smo lani započeli ovaj projekat zajedno sa saradnicima u svim državama Grupe Triglav i u saradnji sa Zavodom Zavarovalnice Triglav „Vse bo v redu“ („Sve će biti u redu“) te smo sa poslovnim partnerima i drugim dobročiniteljima prikupili novac za pomoć pogođenima. Današnja finansijska pomoć samo je jedna od mnogih u okviru pomoći koju smo u Grupi Triglav namijenili poplavljenim državama Balkana. Osjećamo, naime, odgovornost za razvoj okruženja u kojem poslujemo, kao i na širem regionalnom području, na kome se zajedno sa svojim zavisnim društvima brinemo za bezbjedniju budućnost“.

Od ukupnog iznosa donacije, najveći dio sredstava je izdvojen za sanaciju osnovne škole »Sveti Sava« i dječijeg vrtića »Majke Jugović« u Doboju. Obzirom da je u majskim poplavama ostao bez cjelokupne opreme, za Dom zdravlja u tom gradu donirano je sanitetsko vozilo, koje im je bilo neophodno za normalizovanje rada službe hitne pomoći. Osnovnoj školi »Borisav Stanković« u Banjaluci i dječijem vrtiću »Čika Jova Zmaj« u Bijeljini donirana su sredstva za sanaciju sistema centralnog grijanja koji su potpuno uništeni u poplavi. Osnovnoj školi u Čelincu donacija će poslužiti za nabavku kompjutera i prateće opreme potrebne za izvođenje kvalitetne nastave u ovoj školskoj ustanovi, dok će osnovna škola »Sveti Sava« u Banjaluci donaciju upotrijebiti za sanaciju krova škole, koji je stradao usljed aktiviranja klizišta nakon poplava.

“Iako smo u Triglav osiguranju Banja Luka proteklu poslovnu godinu završili sa veoma dobrim rezultatima kada su u pitanju svi finansijski pokazatelji, tek danas mogu reći da smo bili uspješni. Na ovom projektu radimo od prvog dana velikih majskih poplava. Odmah nakon prvih vijesti koje su stizale sa svih strana, počeli smo razmišljati kako da pomognemo. Prvo smo, zajedno sa svojim zaposlenicima iz cijele Triglav grupe, danonoćno sakupljali hranu, vodu i sve što je tada bilo najpotrebnije, i slali u najugroženija područja. Pobrinuli smo se i da naši radnici i njihove porodice budu zbrinuti i dobiju sve što im je bilo neophodno. Onda se život počeo vraćati u opustošena mjesta. Ali, u Triglav grupi smo nastavili sakupljati novac kojim smo željeli značajnije pomoći u obnovi pogođenih područja. Svakodnevno smo primali brojne molbe za pomoć, a sakupljena sredstva smo odlučili donirati onim institucijama koje su od opšteg značaja za lokalne zajednice pogođene ovom katastrofom. Nadamo se da će ovaj naš primjer poslužiti i kao podsjećanje da je većini ljudi i institucija iz poplavljenih područja, nažalost, još uvijek potrebna pomoć”  rekao je Matej Žlajpah, generalni direktor Triglav osiguranja Banja Luka.

Grupa Triglav je vodeća osiguravajuće-finansijska institucija u JI Europi koja pri svome radu svakodnevno ispunjava svoje četiri vrijednosti: stručnost, sigurnost, jednostavnost i društvenu odgovornost. Shvata ih kao investiciju i uslov za uspješnost Grupe u budućnosti. Svoju misiju »stvaramo bezbjedniju budućnost« aktivno ostvaruju kroz mnoge društveno odgovorne aktivnosti kojima se odužuju okruženju u kome posluju.

Banjaluka.com

Broj pregleda: 1899

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/biznis/triglav-grupa-donirala-sredstva-za-sanaciju-stete-od-poplava/||claudebot