Izabrane najbolje aplikacije u takmičenju m:tel App builder liga!

Objavljeno: 20. 11. 2014 u 10:15h

Nagrađeni kreativnost i dobre ideje!

app

Želeći da afirmiše i nagradi kreativnost, kompanija m:tel je organizovala App builder ligu – takmičenje u izradi najboljih aplikacija za mobilne uređaje, koje je trajalo od polovine avgusta mjeseca, pa sve do kraja oktobra.

Cilj ovog takmičenja, pored podrške mladim kreativcima, bio je i proširivanje baze korisnih aplikacija za sve korisnike telefona nove generacije u BiH.

Na adresu m:tel-a stigao je veliki broj aplikacija izrađenih na platformi koju je ova kompanija potpuno besplatno ponudila svim učesnicima takmičenja, a izabrane su po tri najbolje iz četiri ponuđene kategorije.

U kategoriji Edukacija i društvena odgovornost, nagradu za najbolju aplikaciju dobio je Miroslav Vidović iz Zvornika, sa svojom aplikacijom “Sunčev sistem”. Drugu nagradu osvojio je Mladen Ninković iz Banjaluke, sa aplikacijom “Green App”, te treću nagradu Saša Ostojić, takođe iz Banjaluke, sa aplikacijom pod nazivom “NPRS”.

Turizam i ugostiteljstvo je druga kategorija za čije aplikacije su nagrađeni: prvim mjestom Miroslav Jagodić iz Banjaluke, sa aplikacijom “BL Dog Friendly”, drugim mjestom Miroslav Vidović iz Zvornika, sa aplikacijom “Etno selo Stanišići”, a trećeplasirani je Ognjen Marčeta iz Banjaluke i njegova aplikacija “BL Ride”.

U kategoriji Zabava, najboljom aplikacijom proglašena je “Pogodi pjesmu”, autorke Lejle Čardaković iz Hadžića. Drugu nagradu osvojio je Kenan Rizvanović iz Sarajeva, aplikacijom “Spavanac”, a treću Mirza Muharemović iz Sarajeva, aplikacijom “Sportmania”.

U okviru četvrte kategorije Vaša ideja za aplikaciju, prvo mjesto osvojio je Ilija Tešić iz Bratunca, sa aplikacijom “Vesela farma”. Drugo mjesto osvojio je Miloš Pejić, sa aplikacijom “Alter Ego band”, dok je treće mjesto pripalo Dušku Beriću iz Banjaluke, sa aplikacijom “BL enterprise”.

Najbolje aplikacije iz svake kategorije će dobiti nagradu mobilni telefon Sony Xperia Z1. Drugoplasirani će biti nagrađeni tablet uređajem Samsung Galaxy Tab, dok će autori aplikacija koji su osvojili treće mjesto, dobiti laptop Acer Aspire.

Pored nagrada koje je kompanija m:tel pripremila za autore najboljih aplikacija, UNDP BiH je obezbijedio i dodatne nagrade za sve takmičare koji su svoje aplikacije posvetile kategoriji Edukacija i društvena odgovornost, odnosno oblasti pametnog korišćenja energije i očuvanja životne sredine. Budući da je jedan od ključnih ciljeva djelovanja UNDP-ja u BiH upravo oblast društvene odgovornosti, razvoj aplikacija u navedenoj kategoriji UNDP je prepoznao kao izuzetan i jedinstven način podizanja svijesti o značaju širenja pozitivnih ideja, te je odlučio na poseban način nagraditi autore aplikacija posvećenih ovoj oblasti. Svi autori aplikacija u kategoriji Edukacija i društvena odgovornost će od UNDP-ja dobiti poklon-pakete, a izabrana je i najbolja aplikacija iz oblasti pametnog korišćenja energije i očuvanja životne sredine, čiji autor će biti nagrađen posebnom i vrijednom nagradom – ruksakom sa solarnim panelima. Ovu nagradu dobio je  Kenan Rizvanović iz Sarajeva, koji je napravio aplikaciju “Energija”.

Kompanija m:tel čestita svim autorima nagrađenih aplikacija, a kako i sama u svom poslovanju promoviše i naročito ističe društvenu odgovornost kao važan dio svoje poslovne misije, sve autore aplikacija iz kategorije Edukacija i društvena odgovornost, nagrađuje m:tel majicama, ali i poveljom za poseban doprinos razvoju i promovisanju pozitivnih ideja u BiH.

m:tel – imate prijatelje!

Broj pregleda: 972

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/biznis/izabrane-najbolje-aplikacije-u-takmicenju-mtel-app-builder-liga/||claudebot