Beko launch event

Objavljeno: 8. 4. 2014 u 10:20h

Beko je međunarodni brand kućanskih uređaja koji pripada Arcelik grupaciji. Budući da je u Evropi jedan od top tri branda po tržišnom udjelu za bijelu tehniku, Beko je lider na tržištu frižidera, zamrzivača, mašina za suđe, mašina za veš i samostojećih štednjaka u Velikoj Britaniji.

BEKO

Beko se trenutno prodaje u preko 100 država, a Beko proizvodi se koriste u milionima domaćinstava širom svijeta. Ovaj brend je dobitnik nekoliko međunarodnih nagrada za kvalitet, inovativan dizajn, pouzdanost i za zelenu tehnologiju.

Beko proizvodi su preporučeni od vodećih potrošačkih magazina na Evropskom tržištu, zahvaljujući svojoj velikoj energetskoj učinkovitosti i visokim performansama, što je uzrokovalo da budu dio “Best Buy” kategorije proizvoda.

BEKO

Arçelik Group, koja posluje u sektorima trajnih proizvoda i potrošačke elektronike u okviru Koç Holding sa njihovom proizvodnjom, marketingom i postprodajnim uslugama, osnovana je 1955. godine. Koç Holding su među top 250 svjetskih kompanija i imaju vodeću poziciju na domaćem i međunarodnom tržištu u raznim sektorima, kao što su energija, automobilska industrija, trajni proizvodi, finansije i hrana, što je garancija potencijala za dugoročni rast.

Pored vodeće pozicije na domaćem tržištu, Arçelik Group je lider i u Rumuniji sa svojim brendom Arctic, u Južnoafričkoj republici sa brendom Defy te u Velikoj Britaniji i Litvaniji sa brendom Beko. Globalno gledajući, brend Beko je brend koji je povećao tržišno učešće na većem dijelu evropskog tržišta tokom posljednjih 6 godina. Beko je vodeći brend u prodaji frižidera na prostoru zapadne Evrope a tokom 2013. je postao drugi najveći brend na tržištu bijele tehnike u zapadnoj Evropi.

BEKO

Arçelik Group u skladu sa svojom korporativnom vizijom „Poštuj globalno, budi poštovan globalno“ se fokusira na važnost postajanja stalno rastućim, i to kroz proizvodnju ekološki prihvatljivih proizvoda, koji su uz to inovativni i pružaju više životne standarde kroz efektivniju upotrebu prirodnih bogatstava. Arçelik Group je osvojila nekoliko nagrada od strane međunarodnih institucija zahvaljujući svojim inovativnim tehnologijama, te višem kvalitetu proizvoda i proizvodnih postrojenja.

Kompanija Omega doo Živinice je počela svoju saradnju sa Arcelik grupacijom od 2002 godine i uspješno saradjuju već 12 godina. U početku su to bili skromne uvozne količine od strane Omege, međutim kako se posao razvijao i sam brend Beko u BiH, danas rade promete sa Arcelikom u milionskim iznosima.

BEKO

Omega je dakle ekskluzivni uvoznik i distributer za teritoriju BiH za brendove: Beko, Blomberg, Grundig, te je dobila priznanje 2007 g. od Arcelik-a, kompanije koja je vlasnik ovih brendova, da je njegov najbolji distributer u svijetu.

Omega je ponovo dobila priznanje 2012 godine za uspješnu desetogodišnju poslovnu saradnju sa Bekom.

Omega prodajna infrastruktura sastoji se od sljedećeg:

  • 5 distributivnih/ veleprodajnih centara
  • 4 shopping centra
  • 14 maloprodajnih shopova

U ukupnom broju Omega ima 18 BEKO shopova u cijeloj BiH. Od ukupnog prihoda cijele firme 60% Omega ostvaruje kroz vlastitu maloprodajnu mrežu a 40% prodaje ostvaruje se kroz veleprodajnu mrežu sa preko 3000 kupaca koja je razvijena po cijeloj Bosni i Hercegovini.

BEKO

Kompanija Omega je od 2003 godine počela s razvojem vlastite servisne mreže koja servisira sve vrste robe koja Omega prodaje. Omegina servisna mreža je danas najjača servisna mreža u BiH, sa preko 50 ovlaštenih servisa u BiH. Omegina servisna mreža je organizovana tako da ima Centralni servisni centar u Lukavcu sa CALL CENTROM za prijavu kvarova koji svakodnevno komunicira sa vlastitim Omeginim servisima u Sarajevu, Mostaru, Doboju i Tuzli i sa još preko 50 ovlaštenih servisa pod ugovorom koji se nalaze u svim gradovima BiH.

U istraživanju Best Buy Award u decembru 2013 godine najboljeg omjera cijene i kvalitete, ispitanici su ocijenili kako Beko na bosanskohercegovačkom tržištu nudi najbolji omjer cijene i kvaliteta u kategoriji „Lanac trgovina za prodaju bijele tehnike i kućanskih aparata“.

Naime, ispitanicima, građanima Bosne i Hercegovine, korisnicima interneta, je u istraživačkoj anketi putem web obrasca postavljeno sljedeće pitanje: „Navedite naziv lanca trgovina za prodaju bijele tehnike i kućanskih aparata koji po vašem ličnom iskustvu ili iskustvu vaših bližnjih nudi najbolji omjer cijene i kvaliteta na bosanskohercegovačkom tržištu.“ Najveći broj ispitanika na ovo je pitanje odgovorio: „Beko“.

Na 10. godišnjicu od početka svog rada u Bosni i Hercegovini, tačnije 2012 godine, Beko i Omega su uspješno završili projekat „10 godina, 10 gradova, 10 škola“. U okviru projekta, urađeno je istraživanje u školama i domovima za nezbrinutu djecu u 10 gradova te izabrana po jednu ustanovu u svakome gradu koja najviše treba donacije. Donirana su košarkaška igrališta, obnovoljeni postojeći tereni, kupljeni koševi i donirani svi potrebni tehnički uređaji ustanovama.

Košarkaški as i selektor juniorske košarkaške reprezentacije BiH, Nenad Marković radio je zajedno sa njima kroz cijeli projekat te davao lekcije djeci, te im time prenio svoje iskustvo i trikove dobro igranja košarka. Na ovaj način su zahvalili svim svojim kupcima, uzvratili im poštovanje i zahvalnost prema brendu Beko za svih ovih 10 godina. Da nije bilo lojalnih kupaca , ne bi ni Beko u BiH bio sad gdje je. Kroz ovaj projekat stvorili su emocionalnu vezu sa kupcima koja će biti znak ljubavi na duži rok.

Beko launch event

Zahvalnost za dugogodišnju saradnju veleprodajnim kupcima Omega doo pokazuje na mnoge načine. Jedan je bio organizovanje Beko launch eventa.

BEKO

Na ovom eventu su prisustvovali svi distributeri iz cijele Bosne i Hercegovine, njih preko 200, kao i ostali poslovni partneri, mediji i bankari bez kojih bi bilo nemoguće raditi i poslovati. Upriličena je i prezentacija novih modela mašina za veš Beko sa svim svojim prednostima i novitetima.

Nakon prezentaciije organizovana je svečana večera za sve prisutne.

“Što se tiče planova za budućnost, svjesni smo da imamo konkurenciju, ali planiramo uložiti još veće napore da bismo popunili sve praznine između nas i konkurenata na tržištu. Planiramo povećati prodaju i prisutnost na tržištu otvaranjem novih Beko shopova te razvojem distributivne mreže u zemlji, a time ćemo povećati razlike između nas i naših najbližih konkurenata”, rekli su iz uprave kompanije Omega doo.

Banjaluka.com

Broj pregleda: 5344

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/biznis/beko-launch-event/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])