Banjalučani oduševili publiku na Fedri

Objavljeno: 18. 7. 2016 u 10:04h

Gradsko pozorište “Jazavac” iz Banjaluke oduševilo je publiku na 44. teatarskom festivalu BiH “Fedra” u Bugojnu, gdje je učestvovalo sa predstavom “Magareće godine”. Belinda Božičković je inspirisana istoimenim romanom Branka Ćopića režirala komad, koji je, na radost brojnih ljubitelja pozorišne igre, izveden u subotu uveče.

“Ova divna predstava provodi nas kroz odrastanje i vraća u Ćopićevo maestralno djelo, koje je sastavni dio školske lektire. Život o životu” ovako su domaćini festivala opisali banjalučku predstavu.

U revijalnom dijelu programa juče su na “Fedri” odigrane “Pustolovine Boleta Komete”, autorski projekat Marka Dukića. Riječ je o predstavi koja je rađena u koprodukciji “Jazavca” i banjalučkog “Nevid” teatra”. Komad predstavlja fantastični dramaturški sklop u kojem se čudesno isprepliću živa glumačka igra, projektovana animacija na platnu, zvučni i svjetlosni efekti.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/pozoriste/banjalucani-odusevili-publiku-na-fedri/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])