U Banjaluci počinje Svjetsko prvenstvo u kajaku i kanuu na divljim vodama

Objavljeno: 31. 5. 2016 u 18:16h

Svjetsko prvenstvo u kajaku i kanuu na divljim vodama za seniore „Banja Luka – Vrbas 2016“ biće održano od 1. do 5. juna u Banjaluci u organizaciji Kajak kanu klub „Vrbas m:tel“. Svečano otvaranje ICF svjetskog prvenstva zakazano je za 1. jun na tvrđavi Kastel, dok takmičarski program počinje dan kasnije, prvim trkama na rijeci Vrbas u kanjonu Tijesno.

„Banjaluka je već godinama na svjetskoj mapi kajakaškog sporta, s obzirom da je grad na Vrbasu već bio domaćin Evropskog prvenstva za juniore u slalomu 2011. godine, Svjetskog kupa, 2012. i 2013. godine, te Evropskog prvenstva za juniore 2014. godine i Evropskog prvenstva za seniore 2015. godine”, podsjeća Nikola Stanković, direktor trke Svjetskog prvenstva.

Stanković je dodao da od ekipe koja će na Svjetskom prvenstvu predstavljati reprezentaciju BiH najviše očekuje od Darka Savića, koji je ove godine pobijedio na Euro kupu i time pokazao ne samo da je u odličnoj formi, već da se od njega sa pravom može očekivati jedno od najsjajnijih odličja.

Organizatori napominju da ove godine očekuju rekordan broj učesnika i zemalja učesnica na Svjetskom prvenstvu, jer svoj dolazak najavili kajakaši iz preko 30 zemalja sa svih kontinenata.

„Najveće planetarne smotre u kajak sportu, ne bi bilo bez podrške prijatelja i sponzora kluba, na čelu sa generalnim sponzorom kompanijom m:tel, agencijom „Aquarius“, trgovačkog lanca „Tropic“ i „Moj market“, Autokuće „Jajčević Mercedes“ i „Jelen“ piva.  Svi oni su zaslužni za to što je Banjaluka postala kajakaški centar svijeta“, navodi Stanković.

On je pozvao sve ljubitelje sporta i prirode da dođu u kanjon Vrbasa i ne propuste finalne vožnje i noćnu trku na koju su, kako kaže, naročito ponosni i po kojima su poznati u svijetu.

Tomislav Crnković, tehnički delegat Evropske kajakaške asocijacije ECA i član Odbora za spust Međunarodne kajakaške federacije ICF, kaže da je organizacija Svjetskog prvenstva kruna petogodišnjeg truda i rada Kajak kanu kluba „Vrbas m:tel“ i brojnih volontera.

„U proteklom periodu Banjaluku i Republiku Srpsku je na organizovanim takmičenjima posjetilo više od dvije hiljade sportista, koji se rado vraćaju na obale rijeke Vrbas, a to su podaci koji ne smiju ostati zaboravljeni. Grad mora prepoznati ogroman i neiskorišteni potencijal promocije kajakaškog sporta i mogućnosti izgradnje regionalnog centra za pripreme i takmičenje sportista. Osim promocije sporta i sportskog turizma to bi imalo velike i pozitivne uticaje na valorizaciju prirodnih resursa, ljepotu i snagu rijeke Vrbas i jedinstveni kanjon Tijesno“, rekao je Crnković.

Đorđe Mišić, izvršni direktor kompanije m:tel za marketing i prodaju, povodom saradnje sa Kajak kanu klubom „Vrbas m:tel“ i ovogodišnjim Svjetskim prvenstvom u kajaku i kanuu na divljim vodama koje se održava u Banjaluci, rekao je: „Sportski događaji poput ovog prvenstva koji u grad Banjaluku dovode svjetske sportiste, svakako je i više nego dobar razlog da budemo dio ovog takmičenja, te ponosni na klub koji u svom nazivu nosi i ime m:tel. Svim učesnicima ovog takmičenja želim da ostvare što bolje rezultate, ali i da uživaju u prelijepoj rijeci Vrbas, druženju i boravku u gradu domaćinu ovog prvenstva.“

Pored sportskog dijela takmičenja, ovogodišnje ICF Svjetsko prvenstvo u kajaku i kanuu na divljim vodama, obilježiće i bogat muzički program. Na ceremoniji otvaranja na tvrđavi Kastel, 1. juna sa početkom u 20 časova, nastupiće splitski sastav TBF, banjalučki bend Brutal Protest i DJ Woodie, dok će na zatvaranju ICF Svjetskog prvenstva 5. juna na istom mjestu nastupiti grupe Atheist Rap, Bad Copy, Tupas mene i Digital Seekers.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/sportski-dogadaji/u-banjaluci-pocinje-svjetsko-prvenstvo-u-kajaku-i-kanuu-na-divljim-vodama/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot