Dan kada je RK Borac oduševio Evropu (Video)

Objavljeno: 10. 4. 2016 u 12:52h

U ponedjeljak, 11. aprila, RK Borac m:tel obilježava 40 godina od najvećeg uspjeha u istoriji sporta Banjaluke i Republike Srpske, osvajanje titule šampiona Evrope.

U finalnom susretu tadašnjeg Kupa evropskih šampiona, banjalučki rukometaši savladali su dansku Fredericiju rezultatom 17:15 i donijeli pehar zbog kojeg i danas rukometna Evropa sa velikim poštovanjem izgovara ime Borca.

Te šampionske noći u istoriju evropskog rukometa upisali su se: Milorad Karalić, Zdravko Rađenović, Nedeljko Vujinović, Abas Arslanagić, Dobrivoje Selec, Momo Golić, Boro Golić, Nebojša Popović, Miro Bjelić, Rade Unčanin, Slobodan Vukša i Zoran Ravlić, dok ih je sa klupe predvodio Pero Janjić.

“S obzirom da RK Borac m:tel 2016. godine obilježava još jedan značaja jubilej, 25 godina od osvajanja Kupa IHF, krajem takmičenja u ovoj sezoni predviđeno je održavanje prigodne manifestacije u čast ova dva najvažnija trofeja. Termin održavanja ove manifestacije biće naknadno određen, kako bi se obezbijedilo prisustvo što većeg broja ljudi koji su doprinijeli osvajaju ovih titula.

Svi ovi uspjesi i bogata istorija RK Borac m:tel istovremeno predstavljaju i ponos i obavezu za budući rad Uprave kluba, koja već ulaže maksimalne napore da vrati naš klub na mjesto koje mu pripada”, navodi se, između ostalog, u saopštenju “Velikana iz Gospodske ulice”.

 

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/sportski-dogadaji/dan-kada-je-rk-borac-odusevio-evropu-video/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot