Rukometaši Borca m:tel u subotu igraju u Norveškoj

Objavljeno: 10. 10. 2015 u 08:19h

Rukometaši Borca m:tel u subotu od 16 časova u norveškom gradu Bekestua odigraće prvu utakmicu drugog kola kvalifikacija za Kup EHF-a protiv domaćeg Hasluma.

Iako je propustio meč sa PPD Zagreb u SEHA ligi, sa ekipom je otputovao i pivot Ratko Nikolić.

“Neposredno pred utakmicu odlučićemo da li ćemo i Nikolića uvrstiti u sastav, jer se još nije potpuno oporavio od viroze koja ga je mučila posljednjih dana. Međutim, samo njegovo prisustvo u ekipi je veliki dobitak za tim. Atmosfera u timu je dobra i svi vjerujemo da bi meč sa Haslumom mogao biti prekretnica i početak boljih rezultata u nastavku sezone. Naravno, neće nam biti lako, ali ćemo pokušati da ostvarimo dobar rezultat pred revanš koji se igra 18. oktobra”- naglasio je trener Banjalučana Boris Dvoršek.

Slično razmišlja i srednji bek Stefan Janković, od kojeg se u ovom susretu očekuju golovi.

“Sezona za nas nije najbolje počela, ali ima vremena da se stvari isprave. Vjerujem da u dva susreta možemo eliminisati Norvežane, a nadam se da veliki dio posla možemo obaviti već na ovom gostovanju. Svi smo spremni da pružimo maksimum i krajnje je vrijeme da naši rezultati krenu uzlaznom putanjom” naglasio je Janković.

Norvežani su, za razliku od Banjalučana, solidno otvorili sezonu, iako su očekivanja bila još veća. Čini se da još nisu u potpunosti nadoknadili odlazak najboljeg rukometaša u proteklim sezonama i reprezentativca Norveške Erlenda Mamelunda, koji od ove sezone brani boje njemačkog Kila. U prva četiri kola nacionalnog šampionata zabilježili su dvije pobjede, jedan remi i jedan poraz. U prvom kolu Haslum je  remizirao na domaćem terenu sa Bekelagetom (29:29), zatim su zabilježene dvije gostujuće pobjede nad Runarom (30:22) i Dramenom (28:26), ali su potom ponovo razočarali domaću publiku izgubivši od Kolštada (19:25). U prvom kolu kvalifikacija za Kup EHF-a eliminisali su luksemburški Dudelanž sa dvije gostujuće pobjede, 34:27 i 34:23.

Utakmicu u Norveškoj sudiće Letonci Ivars Černavskis i Edmunds Bogdanovs, a delegat meča je Šveđanin Mikael Telander.

Vogošća

Ovog vikenda na evropsku scenu će još jedan bh. predstavnik. Rukometaši Vogošće Poljine Hils u nedjelju od 18 časova u slovačkoj Povaškoj Bistrici protiv istoimenog domaćeg kluba igraju prvi susret drugog kola Čelendž kupa, a revanš je 17. oktobra od 17 časova. Bolju ekipu iz dvomeča u trećem kolu očekuje ruski Sankt Peterburg, a ovi dueli se igraju 21. i 22, odnosno 28. i 29. novembra. Drugi bh. tim u istom takmičenju, zenički Čelik, direktno je uključen u treće kolo, a igraće protiv Prištine. Prvi susret igraće se 21. ili 22. novembra u Prištini, a revanš 28. ili 29. novembra u Zenici.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/sportski-dogadaji/rukometasi-borca-mtel-u-subotu-igraju-u-norveskoj/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot