Borac dočekuje Zrinjski: Lider veliki motiv

Objavljeno: 19. 9. 2015 u 07:43h

Imamo želju da prvi zatresemo mrežu Zrinjskog i da mu nanesemo prvi poraz, rekao je Petar Kurćubić, trener Borca, pred današnji meč (19 časova) 9. kola BH Telecom Premijer lige BiH u kojem na Gradskom stadionu dočekuju Mostarce.

Zrinjski je lider prvenstva i jedina je ekipa koja u prvih osam kola ne samo da nije poražena, nego nije primila niti jedan pogodak. S druge strane, Banjalučani imaju devet bodova i nalaze se tik iznad zone ispadanja.

“Znamo šta nas čeka, a kod naših igrača je izražena velika želja i motiv da pobedimo Zrinjski. Naš položaj na tabeli ne govori da će ova utakmica biti ravnopravna, ali ćemo učiniti sve da ostvarimo pozitivan rezultat”, kazao je Kurćubić, koji je istakao da ekipa želi da popravi utisak nakon poraza na “Koševu” od Sarajeva.

Trener “crveno-plavih” u ovom meču neće moći da računa na Srđana Bečelića zbog kartona, dok se od povreda još nisu oporavili Elvir Koljić i Zvezdan Đorđilović. Pod znakom pitanje je i nastup Ajdina Redžića, koji je u utorak i četvrtak igrao za reprezentaciju BiH u Makedoniji, a tome treba dodati i dva meča u bh. eliti igrana u srijedu i subotu.

“Vrlo verovatno nećemo da rizikujemo s njim jer bi mu ovo bila peta utakmica u 10 dana. Ne želimo da ga ponovo izgubimo jer se nedavno oporavio od teške povrede. Šansu će dobiti drugi igrači i nadam se da će da je iskoriste”, izjavio je Kurćubić.

Srboljub Jandrić, vezista Banjalučana, istakao je da je ekipe veoma motivisana jer je Zrinjski veliki ispit za sve ekipe u BH Telecom Premijer ligi BiH.

“Motiva nam ne nedostaje jer igramo protiv jedine ekipe koja nije poražena, niti je primila pogodak. Daćemo sve od sebe da dođemo do tri boda i tako se iskupimo za poraz od Sarajeva”, rekao je Jandrić.

“Plemići” u grad na Vrbasu stižu sa respektabilnom gol razlikom 10:0, a najzaslužniji što je mreža Mostaraca ostala netaknuta svakako je golman Goran Karačić. Nada se da će nesavladan ostati i nakon 9. kola, ali i vjeruje da njegov tim i na zahtjevnom gostovanju može do sedme pobjede u sezoni.

“U Banjaluku putujemo sa samo jednim ciljem, to je pobjeda. Znamo da je teško igrati protiv Borca, neće nas zavarati njihov nešto slabiji start i kriza. Mi ćemo nastojati odigrati najbolje kako znamo, i ako to uspijemo, Banjalučani neće imati nikakve šanse. Zrinjski ima jednu od najboljih ekipa u Ligi i vjerujem da ćemo to i pokazati i na Gradskom stadionu”, optimista je Karačić, čiji tim nije primio gol u 720 minuta ove sezone.

Parovi

Subota: Rudar Prijedor – Široki Brijeg (16 časova), Vitez – Travnik (16), Velež – Olimpic (16), Borac – Zrinjski (19); nedjelja: Slavija – Čelik (16), Željezničar – Drina (16), Mladost – Sloboda (16).

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/sportski-dogadaji/borac-docekuje-zrinjski-lider-veliki-motiv/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])