Borac domaćin kvalifikacija turnira za Ligu šampiona

Objavljeno: 4. 7. 2015 u 11:58h

Rukometni klub Borac m:tel biće i definitivno 5. i 6. septembra domaćin kvalifikacionog turnira za Ligu šampiona.

Novo rukovodstvo kluba najavilo je ovakvu odluku, a ona je i zvanična poslije prve sjednice novog Upravnog odbora, tako da će Banjaluka početkom septembra biti centar rukometne Evrope. “Borik” će ugostiti prvaka Austrije Alplu Hard, sa kojom Borac igra u polufinalu, te prvaka Holandije Limburg i najbolji norveški klub Elverum.

“Ova odluka je dobra za klub i za grad, jer ćemo organizacijom turnira dospjeti u žižu rukometne javnosti. Uprava je riješena da ozbiljno radi svoj posao, svi članovi su vrlo odgovorni i radni. Želimo da napravimo korak naprijed, a ovo bi mogao da bude prvi u nizu na tom putu” rekao je predsjednik UO Milan Radović.

Pored sportskog motiva, prihvatanje organizacije ima i finansijsku opravdanost.

“Bitno je da Banjaluka dobije dešavanje, ali je ovo i idealna prilika da Borac zaradi novac. Bilo kakvo putovanje povećava nam troškove. Da nismo prihvatili organizaciju, morali bismo putovati u Holandiju, tako da ćemo  organizacijom čak i zaraditi, a ne potrošiti dodatni novac ” rekao je direktor kluba Vladimir Branković.

Na Skupštini kluba izglasano je da Borac pomoću kredita od 450.000 maraka riješi sva dugovanja prema bivšim i sadašnjim igračima, trenerima i potražiocima. Sporazum o dugovanjima postignut je sa svima, osim sa jednim rukometašem.

“Svi su prihvatili prijedlog da im se dugovanja umanje za 25 do 35 odsto i stvarno im zahvaljujem na tome. Pokazali su da imaju razumijevanja za situaciju u kojoj se nalazimo. Nadam se da ćemo i sa preostalim momkom uspjeti da se dogovorimo” rekao je Radović.

Kompletan igrački kadar trebalo bi da bude poznat do 20. jula. Za sada su Borac napustili golmani Petar Jokanović i Stanko Abadžić, krilo Nikola Tešić, a ponude iz inostranstva imaju Stefan Janković i Milan Đukić. Ekipu su za sada pojačali golman Damir Efendić iz Metalurga i dosadašnji bek Crvene zvezde Nikola Milošević.

“Važno je da sklopimo igrački kadar koji će ispuniti ciljeve. Ambicija je da ponovimo rezultat iz sezone 2014/15, a ako se kvalifikujemo za Ligu šampiona, to će biti veliki uspjeh. Sve troškove moramo da ukalkulišemo u budžet od 700.000 KM, uključujući i omladinsku školu, na kojoj će biti akcenat u narednom periodu. Još jednom ponavljam, bitno je da domaćinski poslujemo i trošimo onoliko koliko možemo” zaključio je Radović.

Raspored:

Polufinale

5. septembar: Alpla Hard – Borac m:tel, Elverum – Limburg.

6. septembar: meč za treće mjesto, finale.

Pobjednik turnira igraće u grupi D Lige šampiona, u koju su se direktno plasirali Metalurg (Makedonija), Skjern (Danska), Motor (Ukrajina), Šafhauzen (Švajcarska) i Baja Mare (Rumunija). Drugi i treći tim iz Banjaluke nastaviće takmičenje u trećem kolu kvalifikacija za Kup EHF-a, dok će posljednja ekipa igrati u drugom kolu Kupa EHF-a.

Novi sponzori

Sponzorski pul Borca od juče je i zvanično jači za tri kompanije. Obnovljena je saradnja sa Novom bankom, a novi prijatelji klub su “Viner osiguranje” i fabrika obuće “Bema”.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/sportski-dogadaji/borac-domacin-kvalifikacija-turnira-za-ligu-sampiona/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])