Banjaluka: Ljubitelji basketa, pažnja, pažnja!

Objavljeno: 18. 6. 2015 u 10:36h

U Banjaluci će od 22. do 28. juna biti održan turnir “Konzum FIBA 3X3” u uličnoj košarci na Platou ispred Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Ovo je jedini FIBA 3X3 Planet turnir koji traje sedam radnih dana i održava se u sve četiri košarkaške uzrasne kategorije i to po 18. put.

Organizator turnira je banjalučki “Basket Bam”, koji je u sastavu Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, ali i punopravan član FIBA 3X3

Planet – Svjetske košarkaške federacije, sekcije za uličnu košarku FIBA 3X3 Europe Tour.

Takođe je i punopravni član PWC Asocijacije za ulični basket iz Francuske.

Takmičenje u uličnoj košarci u Banjaluci nalazi se i na zvaničnom kalendaru FIBA Europe Tour-a (Evropskog prvenstva – kvalifikacije) i pobjednik iz Banjaluke, takmičenja osvojiće 20 FIBA poena.

Po pravilu, prvih dana sa takmičenjem kreću mlađe kategorije na platou ispred Narodnog pozorišta RS, koje se specijalno adaptira jer se prostor pretvori u pravi basket centar sa terenom za igru, gdje se svakodnevno nađe po nekoliko hiljada navijača.

Podsjetimo, prethodni put se takmičilo oko 100 ekipa iz raznih dijelova BiH, a ove godine, organizatori su pripremili i vrijedne nagrade za najbolje.

U konkurenciji pionira to je sportska oprema Nike, za kadete i juniore Android telefoni i sportska oprema Nike, dok je za seniore prva nagrada 1.600 KM i plasman na najkvalitetniji regionalni FIBA 3X3 čelendžer u Bukureštu. Finalisti će takođe biti novčano nagrađeni, ali će inkasirati duplo manji iznos.

Pored toga, biće nagrađen i najbolji šuter trojki i to jednim vrlo vrijednim “tabletom”.

“Takmičenje u uličnoj košarci podarilo je Banjaluci, ali i BiH veliki broj košarkaša, na što smo kao organizator veoma ponosni. Naglašavamo da se tokom takmičenja u uličnoj košarci, od kada je organizator ‘Basket Bam’ nikada nije dogodio bilo kakav incident, što svakako dovoljno govori profesionalnosti cijelog tima koji prezentuje Banjaluku kao grad mladih i sporta”, navedeno je između ostalog u saopštenju organizatora “street basketa” u Banjaluci.

Više informacija o predstojećem turniru možete da pronađete na Facebook grupi Nektar 3×3 Banjaluka.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/sportski-dogadaji/banjaluka-ljubitelji-basketa-paznja-paznja/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])