Sve je spremno za Evropsko prvenstvo u kajaku i kanuu “Banja Luka – Vrbas 2015”

Objavljeno: 22. 5. 2015 u 20:33h

Evropsko prvenstvo za seniore u kajaku i kanuu na divljim vodama “Banja Luka – Vrbas 2015”, koje će održati od 3. do 7. juna u kanjonu Tijesno u Banjaluci, spada u kategoriju manifestacija od velikog značaja za Republiku Srpsku, jer joj je u interesu da se u sportskom i turističkom smislu promovišu Banjaluka, ali i Republika Srpska i BiH, kazala je Jasmina Davidović, ministar porodice, omladine i sporta u Vladi RS.

“Ministarstvo porodice, omladine i sporta u Vladi RS pružilo je logistiku i djelimičnu finansijsku pomoć, a ako sve ispadne kako treba, to će biti uslov da se naredne godine u Banjaluci organizuje i svjetsko prvenstvo u kajaku i kanuu. Mislim da će omladina koja dođe u Banjaluku donijeti sa sobom sve svoje različitosti u kulturološkom smislu, i to je ono što je duh Evrope i zajedništva, a što nam je zaista potrebno”, istakla je Davidovićeva, koja je i predsjednik Organizacionog odbora ovog prvenstva.

Nikola Stanković, direktor trke Evropskog prvenstva i član Kajak kanu klub “Vrbas – M:tel” , podsjetio je da će takmičenja biti održana 4, 5, 6. i 7. juna, a da je noćno finale u svim pojedinačnim disciplinama predviđeno za 6. jun.

“Do sada se za takmičenje prijavilo 18 nacionalnih timova sa oko 280 takmičara, a kako rok za prijave još nije istekao, očekujemo i dodatni broj takmičara. Pored toga, možemo se pohvaliti da su nam stigli i zahtjevi nacionalnih timova Australije, Novog Zelanda i Južnoafričke Republike, koji su izrazili želju da nastupe van konkurencije”, istakao je Stanković.

Tomislav Crnković, tehnički delegat Evropske i Svjetske kajakaške federacije, naveo je da je izvršen kontrolni tehnički pregled opreme, te da su preostali da se obave još samo manji radovi.

“Uvjereni smo da će nam Banjaluka i Vrbas prirediti jednu lijepu sportsku priču, a već smo okrenuti svjetskom prvenstvu, koje će se desiti naredne godine kao kruna četvorogodišnjeg rada i truda male ekipe entuzijasta. Vjerujem da ćemo biti dobri domaćini i ove i naredne godine, kada nas čeka ona prava stvar”, kazao je Crnković.

Milica Stojaković, portparol kompanije m:tel, koja je generalni pokrovitelj ovog prvenstva, istakla je da je poznato je da m:tel u okviru svog društvenog djelovanja podržava rad mnoštva sportskih manifestacija, klubova i organizacija.

“Mi smo i ranijih godina bili pokrovitelji ove manifestacije, a  nije bilo sumnje da ćemo je podržati i ove godine, jer smo prepoznali kako sportski i turistički značaj, tako i onaj kulturni. Ovo je jedan od onih događaji koji promoviše prave vrijednosti, zdrav život i sportski duh, pa smo odlučili da ponovo podržimo organizaciju ove manifestacije”, istakla je Stojakovićeva.

Davor Tojčić, član “Rock Simfonije” čijim će nastupom 3. u Vodenom parku “Aquana” svečano biti otvoreno prvenstvo, kazao je da je velika čast da i muzičari mogu na svoj način da doprinesu ovako značajnom sportskom događaju.

Takođe, na zatvaranju Evropskog prvenstva za seniore u kajaku i kanuu na divljim vodama “Banja Luka – Vrbas 2015” nastupiće Nikola Pejaković Kolja, poznati banjalučki reditelj, glumac i muzičar sa svojim bendom “Kolja i Grobovlasnici”, a to će istovremeno biti premijerni nastup ovog sastava u Banjaluci.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/sportski-dogadaji/sve-je-spremno-za-evropsko-prvenstvo-u-kajaku-i-kanuu-banja-luka-vrbas-2015/||claudebot