Šahovski Festival prijateljstva “Matirajmo predrasude” u Banjaluci

Objavljeno: 13. 3. 2015 u 20:47h

Šahovski Festival prijateljstva “Matirajmo predrasude”, koji se nalazi u Godišnjem kalendaru sportskih manifestacija grada Banjaluka, biće održan u subotu, 14. marta, u Narodnoj skupštini RS u Banjaluci.

Na takmičenju organizovanom na inicijativu Ambasade Njemačke BiH učestvovaće 100 šahista iz 20 gradova BiH i Hrvatske. Oni se nalaze na rejting listama Slovenije (1), Hrvatske (3), Srbije (8) i BiH (88).

U pratećem programu velemajstor Borki Predojević, olimpijac, najbolji bh. šahista, svjetski i dvostruki evropski šampion u kadetskoj konkurenciji, odigraće promotivni šahovski meč sa Nedeljkom Čubrilovićem, predsjednikom Narodne skupštine RS.

Svečano otvaranje je u 10 sati, a odmah nakon ceremonije otvaranja igraju se partije prvog kola.

Igraće se mješoviti turnir od 7 kola, uz tempo od 10 minuta za partiju i bonus od 5 sekundi za svaki odigrani potez.

Sveukupnom pobjedniku će pripasti pehar i diploma, a ista nagrada očekuje i pobjednike po grupama (osobe sa invaliditetom, žene, seniori, kadeti i kadetkinje do 18 godina). Uz to, trojici prvoplasiranih pripašće i medalje.

Organizator takmičenja, Škola šaha “Skakač”, svim učesnicima je pripremio zahvalnice, dok su prijatelji Festivala obezbijedili robne nagrade.

Cilj turnira je da na jednom mjestu okupi igrače iz BiH i država u okruženju, različitog uzrasta, pola i društvenih grupa, u cilju promocije razvoja multikulturalnosti i saradnje među narodima.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/sportski-dogadaji/sahovski-festival-prijateljstva-matirajmo-predrasude-u-banjaluci/||claudebot