Dnevnik Festivala prijateljstva: Lista učesnika

Objavljeno: 27. 2. 2015 u 16:25h

Objavljena je lista 100 šahista sa potvrđenim učešćem na Festivalu prijateljstva “Matirajmo predrasude”, koji će biti održan 14. marta u Banjaluci.

Osnovnu listu možete pogledati na www.chess-results.com.

Obaveza učesnika je, podsjećamo, da se pridržavaju pravila oblačenja i da se lično prijave sudiji na dan takmičenja do 9.30, jer će oni koji zakasne, u cilju poštovanja utvrđene satnice, biti zamijenjeni igračima sa liste rezervi.

Takmičenje se odvija u zgradi Narodne skupštine RS.

Igrači dolaze iz 21 grada Hrvatske i BiH, a nalaze se na rejting listama Slovenije (1), Hrvatske (4), Srbije (7) i BiH (88).

Oni će odigrati mješoviti turnir od 7 kola, uz tempo od 10 minuta za partiju i bonus od 5 sekundi za svaki odigrani potez.

Pored nagrada za najuspješnije takmičare na jedinstvenom turniru, organizator je obezbijedio i robne nagrade za učesnike po grupama.

Igrači će biti podijeljeni po sljedećim grupama:

osobe sa invaliditetom (14)
žene (7)
seniori (40)
kadetkinje (14)
kadeti (25).
Snaga igrača je ograničena na titule majstorskog kandidata i ženskog FIDE majstora.

Turnir se organizuje u cilju promocije multikulturalnosti, saradnje i boljeg razumijevanja među različitim društvenim grupama u našoj zemlji.

Festival prijateljstva se održava na inicijativu Ambasade Njemačke u BiH, koja je Školi šaha “Skakač” već uručila donaciju – šahovsku opremu na kojoj će se odvijati takmičenje.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/sportski-dogadaji/dnevnik-festivala-prijateljstva-lista-ucesnika/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])