Večeras Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske

Objavljeno: 18. 12. 2014 u 14:12h

Republika Srpska večeras će dobiti nove junake na 60, jubilarnom Izboru deset najboljih sportista koji organizuje “Glas Srpske”.

sportista

Najprestižnija sportska manifestacija Republike Srpske počeće u 20.10 časova u Banskom dvoru, uz direktan prenos na Radio-televiziji Republike Srpske i okupiće veliki broj aktivnih i bivših sportista, kao i sportskih radnika. Strukovni savezi ove godine predložili su 22 imena, koja su, po njihovom mišljenju, zaslužila da se nađu među najboljima. Stručni žiri sa Dejanom Perićem na čelu birao je najbolje i na današnjoj posljednjoj sjednici utvrdiće se njihov konačni plasman. Jedna od najstarijih akcija biranja najboljih sportista u regionu pokrenuta je 1955. godine, kada je za najboljeg izabran gimnastičar Mirko Petričević, dok je prošle godine najbolji bio košarkaš Filip Adamović. Odlični rezultati njega su promovisali u najboljeg među najboljima.

Zaista nisam očekivao da ću biti najbolji sportista Republike Srpske i ovo je potvrda da se trud, treninzi i godine odricanja isplate. Kada me matični savez nominovao, nadao sam se da ću biti među prvih deset, a na vrhu to baš i nisam i zato hvala svima koji su me izabrali. Uvijek težim da mi nova sezona bude bolja od prethodne, a ova nagrada me obavezuje da budem mnogo bolji – izjavio je Adamović nedugo nakon što je proglašen za najboljeg sportistu Srpske.

Najslavnija banjalučka košarkašica svih vremena i jedna od najboljih igračica SFR Jugoslavije Slađana Golić nekoliko puta bila je na listi najboljih. Dva puta postala je laureat 1988. i 1999. godine, da bi nakon toga nekoliko puta bila član žirija koji je birao najbolje.

Pred kraj godine, kada sumiramo rezultate naših sportista, svi zajedno se radujemo manifestaciji izbora najboljih, jer on okuplja najbolje što Republika Srpska ima. Sjećam se koliko sam se radovala kada su me birali među najbolje, ali posebno ću se sjećati 1988. godine, kada sam osvojila srebro na Olimpijskim igrama u Seulu, a krajem godine postala najbolji sportista tadašnje Bosanske Krajine. Znam koliko sam bila srećna kada su me izabrali za najbolju i vjerujem da će i naši nasljednici osjetiti tu draž izbora, koji zauvijek ostaje u sjećanju – izjavila je Golićeva, koja je ove godine obavljala ulogu potpredsjednika žirija.

Predsjednik Organizacionog odbora ove godine je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik. Osim za deset najboljih sportista Srpske biće dodijeljeno još priznanja i to: povelja za izuzetan sportski poduhvat godine, plakete za izuzetan doprinos u afirmaciji i unapređenju sporta, plaketa za dugogodišnji doprinos razvoju sporta, tri plakete za ambasadore sporta Republike Srpske, plaketa za izuzetne rezultate u sportu za invalide, plaketa za doprinos, razvoj i unapređenje specijalnih i paralelnih veza Republike Srbije i Republike Srpske u oblasti sporta te “Zlatno pero – Limun Papić” najboljem sportskom novinaru.

Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS proglasiće najperspektivnije sportiste, dok će RTRS izabrati najbolji sportski događaj godine u Srpskoj.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/sportski-dogadaji/veceras-izbor-deset-najboljih-sportista-republike-srpske/||claudebot