Napunimo Borik za Dalibora i Nenada!

Objavljeno: 16. 12. 2014 u 14:51h

Rukometaši Borca m:tel i beogradske Crvene zvezde u srijedu u 20 časova odigraće humanitarnu utakmicu za pomoć Nenadu Jokiću iz Bratunca i Daliboru Jokiću iz Banjaluke. Dođite u dvoranu Borik i pomozite!

g1

Sportisti i umjetnici još jednom su pokazali da imaju veliko srce. Rukometni klubovi Borac m:tel i Crvena zvezda, te glumci pozorišta Jazavac i Narodnog pozorišta RS uz podršku još nekoliko prijatelja organizuju humanitarnu akciju za Nenada i Dalibora u okviru koje će u srijedu biti odigran i humanitarni meč ova dva kluba.

Organizatori su završili sve pripreme i ostalo je da Banjalučani i stanovnici okolnih gradova dolaskom u Borik u srijedu i kupovinom ulaznice po cijeni od 3 KM podrže ovu akciju i ujedno uživaju u rukometu, sportu po kojem je Banjaluka prepoznatljiva.

U predigri ove utakmice od 18 časova u dvorani Borik biće odigrana utakmica između juniora RK Borac m:tel i RK Crvena zvezda.

“Ovo je jedna od humanitarnih akcija koje je RK Borac organizovao ove godine. Mi smo zamoljeni od navijača Crvene zvezde da odigramo utakmicu za njihovog navijača. Mi smo pristali, dogovorili smo se sa RK Crvena zvezda, a pomogli su nam dosta i Delije i glumci Narodnog pozorišta RS i pozorišta Jazavac. Pozivam sve Banjalučane da dođu u što većem broju i da skupimo što više novca za Dalibora i Nenada”, rekao je Vladimir Branković, član Upravnog odbora RK Borac m:tel.

Suorganizator utakmice, Bojan Stančević, rekao je da se ideja o ovoj humanitarnoj utakmici rodila kada su saznali da jedan navijač Crvene zvezde iz Banjaluke boluje od karcinoma plućča i namjera je bila da se organizuje sportski događaj na kojem će biti prikupljena sredstva za njegovo liječenje.

“Logično je bilo da prvo stupimo u kontakt sa RK Borac, jer Banjaluka je grad rukometa, prvenstveno. Naišli smo na veliko razumjevanje RK Borac i Rk Crvena zvezda za koji Dalibor navija od svog rođenja. Takođe pomogli su nam privrednici iz RS koji su učestvovali u organizaciji, zahvaljujemo se restoranu Pastir i Sector Securityu. Uspjeli smo da organizujemo događaj bez troškova tako da će kompletan prilog od ulaznica ići za liječenje Dalibora Jokića i Nenada Jokića. Rukometaši Crvene zvezde su uprkos teškoj finansijskoj situaciji u kojoj se nalazi klub između sebe skupili određeni iznos novca a nakon utakmice će dati svoje dresove na aukciji i pozivamo sve navijače Crvene zvezde i ljubitelje rukometa u Banjaluci da poslije utakmice ostanu i licitiraju za dresove, a sav prihod takođe će ići u humanitarne svrhe”, rekao je Stančević.

On je dodao da se nada da je ovo početak jedne veće akcije i da bi u januaru, dok traje pauza u košarkaškim prvenstvima u Srbiji i RS, trebalo da bude organizovana jedna humanitarna utakmica između KK Borac i nekog od beogradskih klubova.

g2

Osim sportista veliku ulogu u akciji za Dalibora i Nenada imaju i glumci Narodnog pozotišta i Gradskog pozorišta “Jazavac” koje je već odigralo tri predstave sa kojih je prihod uplaćen za pomoć osmomjesečnoj bebi, Nenadu Jokiću, koji je rođen bez jednjaka zbog čega mu je potrebna operacija u Francuskoj.

“Naše učešće u akciji je najmanje što možemo da uradimo za ovu dvojicu momaka. Gradsko pozorište Jazavac je prije ove utakmice, na početku prošlog mjeseca pokrenulo akciju pomoći Nenadu Jokiću i u okviru te akcije igrali smo tri predstave. Zajedno s nama u akciju se uključio i portal Buka koji su takođe odigrali jednu predstavu i prihod sa te predstave je uplaćen Nenadu Jokiću. Ovo je najmanje što možemo da napravimo. Iako situacija ni u pozorištu ni u Borcu nije sjajna nemamo druge nego da pomognemo”, rekao je Savanović.

On je istakao da se osim ljudi koji su u sportskim klubovima i kulturnim institucijama u ove akcije moraju uključiti i nadležni državni organi.

“Apelujem da se i Ministarstvo zdravlja i Fond zdravstva pozabave ovim slučajevima jer ako možemo mi ovako kao grupa građana da orgnaizujemo događaj i humanitarnu akciju, onda je sramota da država ne stane iza toga, ko god bio na vlasti, i da ne pomogne. Nažalost, u proteklom periodu kada se čulo za ovu akciju u Gradskom pozorištu Jazavac primili smo desetak poziva za druge slučajeve a nažalost nismo u mogućnosti da svima pomognemo. Dok se to ne počne sistematičnije rješavati nema nekog konkretnijeg napretka. Pozvao bih svu publiku da dođu u Borik sutra uveče i da pomognemo onima kojima je to najpotrebnije”, istakao je Savanović.

Karte za utakmicu mogu se kupiti u srijedu od 17.00 časova na blagajni dvorane «Borik», a svi oni koji žele da to učine ranije, ili su spriječeni da dođu na utakmicu a žele da kupovinom karte pomognu Daliboru i Nenadu mogu to već učiniti u Sportkafeu u naselju Trn, kao i u kafeu Sangrija na Haništu.

Svi u srijedu na rukomet! Za Dalibora i Nenada!

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/sportski-dogadaji/napunimo-borik-za-dalibora-i-nenada/||claudebot