“Orlovi” na ljeto u Banjaluci!

Objavljeno: 12. 12. 2014 u 15:23h

Reprezentacija Srbije biće gost u Banjaluci 29. avgusta i odigrati prijateljski meč sa selekcijom Slovenije, potvrdio je potpredsjednik KSS Dejan Bodiroga. “Želja nam je da se i ljudima u Republici Srpskoj zahvalimo na podršci”.

teodosic

Centralni događaj u periodu priprema za Eurobasket 2015, čiju prvu fazu će “orlovi” igrati u Berlinu, sigurno će biti utakmica Srbija – Francuska.

Nedavno se u medijima pojavila informacija da će taj meč biti odigran u Kraljevu, povodom otvaranja nove dvorane, kao i da će KSS iskoristiti tu priliku da dugogodišnjem kapitenu Nenadu Krstiću priredi oproštaj od nacionalnog tima, u njegovom rodnom gradu.

Ispostavilo se da nije tačno ni jedno, ni drugo.

Duel aktuelnog svjetskog vicešampiona i branioca titule prvaka Evrope biće odigran u Kombank areni, otkrio je potpredsjednik KSS Dejan Bodiroga, saopštavajući do sada utvrđeni “red vožnje” za avgust.

“Hvala francuskom savezu, koji tokom pripremnog perioda rijetko šalje svoju ekipu da igra van zemlje. Igraće drugi na svijetu protiv trećeg na svijetu i prvog u Evropi, tako da će to biti poslastica za našu publiku”, rekao je Bodiroga.

Na pitanje da li će to biti Krstićev oproštajni meč, selektor Aleksandar Đorđević uz osmijeh je odgovorio da “ne želimo mi to da nametnemo igraču”.

“Krstić je kapiten reprezentacije i izuzetno vrijedan član ovog tima. On jeste (odmah poslije finala Mundobasketa – prim. aut) najavio povlačenje, a kada jedan tako ozbiljan igrač i čovjek to kaže, onda je logično da i mi idemo u tom pravcu. Mi bismo Krstića i ‘Krstiće’ itekako voljeli da imamo do kraja njihovih karijera. Ukoliko je to definitivno odlučio, učinićemo sve da ga ispoštujemo na najbolji mogući način”.

Dejan Bodiroga rekao je da postoje velike šanse da na početku priprema ugostimo reprezentaciju Australije, koja bi između 2. i 4. avgusta došla da odigra dvije utakmice – jednu pred publikom i jednu zatvorenog tipa.

“Orlovi” će od 7. do 9. avgusta biti na turniru u Francuskoj, zatim će “trikolori” uzvratiti posjetu, pa slijedi tradicionalni “Trofej Beograda”, za koji se čeka odgovor još jedne zemlje.

Traže se rivali za period 21-23. avgusta, a 27. i 29. avgusta na rasporedu su mečevi protiv Slovenije, prvo u Ljubljani, pa u Banjaluci.

“Želja nam je da se i ljudima u Republici Srpskoj zahvalimo na podršci koju nam pružaju”, objasnio je Bodiroga.

Eurobasket počinje 5. septembra u Monpeljeu, Berlinu, Zagrebu i Rigi. Tokom njegove prve faze će sve ekipe odigrati po pet utakmica za šest dana.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/sportski-dogadaji/orlovi-na-ljeto-u-banjaluci/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])