U utorak 2. Kup mladih šahista i studenata “Gambit 2014”!

Objavljeno: 26. 4. 2014 u 18:15h

Povodom Dana grada Banjaluke i Vaskrsa, Centar za unaprjeđenje i razvoj šaha “Gambit” organizuje šahovski turnir. Treba naglasiti da je 2. Kup mladih šahista i studenata “Gambit 2014” peta po redu manifestacija u 2014. godini koju “Gambit” organizuje i biće održana 29. aprila 2014. godine (utorak) u terminu od 16-22 časova u restoranu “Soriso” JP “Aquana”.

[ah

Pravo nastupa imaju mladi šahisti (od 15 do 30 godina starosti), studenti svih generacija upisani na osnovne, master i doktorske studije fakulteta Univerziteta u Banjaluci kao i studenti privatnih Univerziteta i fakulteta koji se blagovremeno prijave za učešće.

Prisutnim učesnicima će biti prezentovan Pravilnik o članstvu u “Gambit-u” tako da će svi zainteresovani imati priliku da se učlane i postanu dio ekipe mladih šahista.

Važna napomena: Prijave za učešća su moguće jedino putem obrasca na sajtu “Gambit-a” www.chessgambit.net (s desne strane) i to najkasnije u ponedjeljak 28. aprila do 18h, nakon čega će biti formiran i zaključen konačan spisak učesnika.

Na dan takmičenja učesnici-studenti su obavezni donijeti indeks na uvid, a ostali mladi šahisti su dužni donijeti na uvid lični dokument.

U nastavku pogledajte zvanične Propozicije sa detaljnim informacijama:

1. Organizator: Centar za unapređenje i razvoj šaha “Gambit” Banjaluka;

2. Mjesto i vrijeme održavanja: Restoran “Soriso” JP „Aquana” Banja Luka (Aleja Svetog Save br. 80), 29. april 2014. godine (utorak), potvrda prijave od 16.00-16.15h, svečano otvaranje u 16.15 časova, a nakon toga igra se prvo kolo. Prijava takmičara moguća jedino putem sajta www.chessgambit.net najkasnije u ponedjeljak 28. aprila do 18.00 časova;

3. Pravo nastupa imaju: A) mladi šahisti (koji na dan turnira imaju navršenih od 15 do 30 godina starosti), B) studenti svih generacija upisani na osnovne, master i doktorske studije fakulteta Univerziteta u Banjaluci kao i studenti privatnih Univerziteta i fakulteta koji se blagovremeno prijave za učešće;

4. Sistem takmičenja i tempo igre: Švajcarski sistem 9 kola uz tempo igre od 15 minuta po igraču za cijelu partiju;

5. Obaveze takmičara: Na dan takmičenja učesnici-studenti su obavezni donijeti indeks na uvid, a ostali mladi šahisti su dužni donijeti na uvid lični dokument koji će potvrditi godine starosti (lična karta, vozačka dozvola, pasoš, rodni list, zdravstvena legitimacija);

 6. Kotizacija za takmičenje: Kotizacija se ne plaća;

7. Sudija takmičenja: Nebojša Radosavljević – Međunarodni FIDE šahovski sudija (FIDE ID: 929298), kompjutersko parovanje sa programom Swiss-Manager i rezultatima na sajtu www.chess-results.com;

8. Dodatne informacije: Nemanja Šipka – Predsjednik “Gambit-a” (065/961-971).

Rezultati učesnika 2. Kup-a mladih šahista i studenata povodom Dana grada Banjaluke i Vaskrsa “Gambit 2014” koji se odluče da postanu članovi “Gambit-a” biće izdvojeni u dodatnu tabelu, na bazi koje će članovi dobiti posebne privilegije u skladu sa Pravilnikom o članstvu.

Izvor: Srpskacafe

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/sportski-dogadaji/u-utorak-2-kup-mladih-sahista-i-studenata-gambit-2014/||claudebot