Banjaluka: Prvi međunarodni teatar fest osoba sa invaliditetom 27 – 28. maja

Objavljeno: 21. 5. 2016 u 14:09h

Udruženje omladine sa invaliditetom “Infopart” uputilo je poziv svim zainteresovanim na Prvi međunarodni teatar fest osoba sa invaliditetom koji će se održati u Banjaluci 27. i 28. maja u pozorišnoj sali Dvorane Obilićevo (GP Jazavac).

Prvi međunarodni teatar fest osoba sa invaliditetom u Banjaluci održaće se pod sloganom „Svi na sceni, scena za sve“. Organizacija Festivala prošla je put od prilagođavanja prostora za ulazak glumaca sa invaliditetom na scenu, pronalaska glumačkih grupa koje su se odazvale uprkos brojnim poteškoćama, te domaćih učesnika -pojedinaca koji su rijetke biljke, do manifestacije, koja ima za cilj da našim sugrađanima prikaže osobe sa invaliditetom kao stvaraoce umjetnosti, te promijeni svijest i građana i donosilaca odluka i radnika u oblasti kulture da kultura treba i mora biti pristupačna svima.

Na festivalu učestvuju:

27.05.

20:30

Svečano otvaranje

20:45

Borka Tadić
(književnica, muzičarka i scenska umjetnica), Banjaluka
monodrama „Bijeli štap“

21:15

Dramski studio slijepih i slabovidih „Novi život“ iz Zagreba

predstava „Jučer sam se sjetio plave“

28.05.

20:30

Sit down komičar Jasmin Džemidžić, Sarajevo

21:00

Grupa „Hajde da…“ iz Beograda

predstava „Hegel i duga lista  prevara“

Festival će svečano biti otvoren 27. maja u 20:30 sati, a Svečanom otvaranju će prethoditi konferencija za novinare, koja je predviđena za 19:30 časova u Dvorani Obilićevo, na kojoj će se obratiti predstavnici Grada Banjaluka, jedina učesnica iz Banjaluke Borka Tadić, glumci iz Zagreba i predstavnik organizatora festivala.

Izvor: Etrafika

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/kulturni-dogadaji/banjaluka-prvi-medunarodni-teatar-fest-osoba-sa-invaliditetom-27-28-maja/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot