40. sezona Banjalučkog studentskog pozorišta: Dragan Nikolić i Milena Dravić kao inspiracija

Objavljeno: 9. 4. 2016 u 07:39h

Banjalučko studentsko pozorište otvoriće jubilarnu, 40. sezonu u banjalučkoj mjesnoj zajednici Verići u subotu, 9. aprila, premijerom predstave “Brak iz ormara”, koju će od 20.30 časova, prema tekstovima Duška Radovića, izvesti mladi glumci amateri Minja Glišić, Aleksandar Ševo i Aleksandar Glišić.

Najavio je ovo za “Glas Srpske” mentor ovih mladih glumaca Aleksandar Pejaković, koji je istakao da se predstava igra u okviru proslave Dana grada Banjaluka.

“Ovaj komad imaće priliku da pogledaju i mještani mjesnih zajednica Piskavica, Potkozarje, Nova varoš, Dragočaj, Bronzani Majdan, Zalužani i Debeljaci. Ovim nastavljamo našu kulturnu misiju decentralizacije kulture” istakao je Pejaković.

Članovi Studentskog pozorišta su inspiraciju za predstavu pronašli u ulogama koje su zajedno igrali Dragan Nikolić i Milena Dravić, a samu premijeru igraće u znak zahvalnosti za sve ono vrijedno što nam je ovaj najpoznatiji jugoslovenski glumački par ostavio.

“Mladi glumci su uvjereni da će publika osjetiti svu radost igre koju su i oni sami imali prilikom kreiranja muško-ženskih likova ” kaže Pejaković.

Najmlađi član ansambla Aleksandar Glišić kaže da je glumu prvobitno učio kod nastavnika Aleksandre Spasojević u omladinskoj sceni Dječijeg pozorišta Republike Srpske i da jedva čeka da se desi premijera, jer mu je ovo prva predstava u Studentskom pozorištu.

Glumac Aleksandar Ševo izjavio je da mu je čast što radi predstavu prema tekstu velikog Duška Radovića, dok je Minja Glišić istakla da je proces na stvaranju predstave bio prilično stresan.

“Imali smo malo vremena za pripremu, a očekivanja od Studentskog pozorišta su uvijek velika, a ja ću se svakako potruditi da budu i ispunjena” kazala je Glišićeva i dodala da je presrećna što će prvi put na sceni zaigrati sa svojim mlađim bratom.

Ševo je pohvalio odluku uprave Banjalučkog studentskog pozorišta da sezona počne u prigradskoj mjesnoj zajednici, jer se na taj način šalje lijepa poruka o cjelovitosti grada Banjaluke.

 Repriza

“Gledaoci mogu da očekuju pregršt smijeha i zabave izazvanih komičnim monolozima i dijalozima suprotnih polova, a prva repriza zakazana je već za nedjelju, 10. april, gdje će glumci svoje kreacije pokazati od 20.30 časova u klubu kulture “Bunker” u Novoj varoši” rekao je Aleksandar Pejaković.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/kulturni-dogadaji/40-sezona-banjaluckog-studentskog-pozorista-dragan-nikolic-i-milena-dravic-kao-inspiracija/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot