Otvaranje humanitarno kulturno-zabavne manifestacije “Snješkovo” 20. decembra

Objavljeno: 18. 12. 2015 u 17:04h

Kulturno-humanitarna manifestacija Snješkovo od ove godine prerasta u tradicionalnu čarobnu zimsku bajku koja će se u vidu različitih edukativno- zabavnih programa za djecu odvijati svakodnevno u cjelokupnom holskom i dvoranskom prostoru Muzeja pozorišnih lutaka Dječijeg pozorišta Republike Srpske, Izložbenom salonu, Maloj i Velikoj dvorani, u periodu od 20. do 30. decembra 2015. godine. Svakodnevno, najmlađi će imati priliku da uživaju u  nezaboravanom,  čarobnom svijetu zimske bajke i susretnu se sa njenim najomiljenijim junacima sa kojima su vijekovima odrastale generacije naše civilizacije: Snješkom Bijelićem, Djedom Mrazom ali i drugim junacima iz bajki postavljenih na scenu Dječijeg pozorišta Republike Srpske.

“Kako bismo našim malim i velikim posjetiocima priredili nezaboravne doživljaje, tema, ambijent i program Snješkova 2015. biće drugačiji od prošlogodišnjeg. Za ovogodišnj izgled Snješkova zaslužan je tim iz Dječijeg pozorišta RS na čelu sa scenografom  Mr Berinom Šuščević i rediteljem Mr Aleksandrom Pejakovićem” rekli su organizatori.

Kulturno-humanitarnu manifestaciju Snješkovo prošle godine je posjetilo više od 10 000 mališana sa roditeljima i ove godine zainteresovanost je velika i očekuje se još više mališana za koje su spremljeni i prigodni pokloni.

“Sam značaj ove humanitarne manifestacije prepoznali su i naši prijatelji, koji kao i prošle godine podržavaju inicijativu Dječijeg pozorišta da najmlađima uljepšamo praznike ali i kroz različite umjetničke programe (književne, slikarske, plesne, muzičke radionice) kulturno obogatimo. Ove godine prijatelji Sbnješkova su Vlada Republike Srpske , kompanija M:tel, Ministarstvo prosvjete i kulture RS i Metromedia. S obzirom na to da je i ove godine Snješkovo humanitarnog karaktera, na dva punkta, prikupljaće se dobrotvorni prilozi posjetilaca koji će nakon završetka manifestacije biti dodijeljeni centru Zaštiti me.”

Ova godina je posebno važna za Dječije pozorište Republike Srpske jer 30. decembara ne samo da zatvara humanitarnu, kulturno-zabavnu manifestaciju Snješkovo, Dječije pozorište proslavlja i jubilej, 60 godina profesionalnog rada i stvaranja za djecu i mlade. Tom prilikom biće upriličena i svečana akadmija na kojoj će biti dodjeljene Povelje i zahvalnice, pojedincima, institucijama i firmama, o čemu ćete biti blagovremeno obaviješteni.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/kulturni-dogadaji/otvaranje-humanitarno-kulturno-zabavne-manifestacije-snjeskovo-20-decembra/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot