Gala koncert “Banjalučanki” 13. decembra

Objavljeno: 10. 12. 2015 u 19:50h

Tradicionalni cjelovečernji gala koncert ženskog kamernog hora “Banjalučanke” biće održan 13. decembra, s početkom u 20 časova – na Svjetski dan horskog pjevanja, u Koncertnoj dvorani Kulturnog centra Banski dvor u Banjaluci.

“Banjalučanke” su jedini horski ansambl iz RS i BiH koji se i ove godine pridružio velikom planetarnom događaju i obilježavanju Svjetskog dana horskog pjevanja, koji se prema tradiciji obilježava svake druge nedjelje u decembru. U pitanju je internacionalni horski praznik koji promoviše vrijednosti solidarnosti mira i razumijevanja.

“Nakon još jedne uspješne internacionalne sezone ansambla i zlatne medalje na Evropskom horskom prvenstvu u Magdeburgu, u Njemačkoj, hor ‘Banjalučanke’ je spreman za tradicionalni decembarski nastup pred domaćom publikom”, rekao je Mladen Matović, dirigent i umjetnički rukovodilac “Banjalučanki”.

Napomenuo je da će ovogodišnji tradicionalni koncert ansambla napraviti svojevrsnu rekapitulaciju rada hora, te u tom smislu publici ponuditi kompozicije koje su repertoarski obilježile rad ansambla u prethodnom periodu. Pored toga, repertoar će biti osvježen većim brojem žanrovski raznovrsnih kompozicija, koje će na koncertu 13. decembra doživjeti svoje premijerno izvođenje.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/kulturni-dogadaji/gala-koncert-banjalucanki-13-decembra/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot