Godišnji koncert KUD-a Piskavica poklon publici

Objavljeno: 7. 11. 2015 u 14:34h

Tradicionalni godišnji koncert 22. novembra u 19 časova, na sceni Gradskog pozorišta “Jazavac” biće kruna našeg ovosezonskog rada, truda i zalaganja koje su naši članovi uložili takom redovnih okupljanja tako i javnih nastupa. Izjavio je ovo sekretar Kulturno-umjetničkog društva “Piskavica” Mirko Arambašić.

“Ulaz na naš koncert biće slobodan, jer je on poklon publici. Naš program će biti obiman, tako da će posjetioci imati u čemu uživati. Predstaviće se muška, ženska i dječija pjevačka grupa. Igraćemo krajiške igre, kozaračko kolo, igre iz Šumadije, vlaške igre, igre iz okoline Leskovca i Pirota, a posjetioci će moći uživati i u našem Narodnom orkestru i vokalnim solistima” rekao je Arambašić.

Dodao je da je iza ovog kulturno-umjetničkog društva izuzetno bogata sezona.

“Tokom godine smo imali 35 javnih nastupa kako u Piskavici i Banjaluci, tako i širom Republike Srpske. Nastupali smo u Sloveniji, Srbiji, Poljskoj i Austriji. Treba spomenuti da, iako smo iz male sredine, veliki smo pokretači kulturnih zbivanja, na šta smo naročito ponosni” naglasio je Arambašić.

KUD “Piskavica” ima oko 120 članova svih uzrasta i profesija, a osnovano je 2002. godine u istoimenom potkozarskom mjestu, nedaleko od Banjaluke. Svojim dugogodišnjim radom izrasli su u jedno od najaktivnijih društava Republike Srpske.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/kulturni-dogadaji/godisnji-koncert-kud-a-piskavica-poklon-publici/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])