Prikazivanje dokumentarnog filma „Urbanized“ u Domu omladine

Objavljeno: 2. 11. 2015 u 20:23h

Centar za životnu sredinu sutra (utorak) 3.11.2015. godine, u amfiteatru Doma omladine sa početkom u 19.00 časova, organizuje prikazivanje dokumentarnog filma „Urbanized“ (Urbanizovano).

Ulaz je besplatan..

Pitanje urbanizacije je jedno od aktuelnih pitanja i u Banjaluci, s obzirom da je u toku proces izrade urbanističkog plana, a prethodni je donešen još davne 1974. godine, te je pokretanje diskusije na ovu temu od velikog značaja za razvoj našeg grada.

“Urbanizovano” je dugometražni dokumenatrni film koji govori o uređenju gradova sa posebnim osvrtom na probleme i strategije koje stoje iza uređenja gradova, a u kojem govore neki od svjetski najistaknutijih arhitekata, urbanista, političara, građevinaca i mislilaca. Više od polovine svjetskog stanovništva danas živi u urbanim sredinama, a do 2050. godine će oko 75% populacije živjeti u gradovima. Izazovi balansiranja stanovanja, kretanja, javnih prostora, učešća građana, ekonomskog razvoja i politike zaštite životne sredine brzo postaju univerzalna briga. Istražujući niz različitih primjera uređenja gradova širom svijeta, film “Urbanizovano” pokreće globalnu raspravu o budućnosti gradova.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/kulturni-dogadaji/prikazivanje-dokumentarnog-filma-urbanized-u-domu-omladine/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot