Balkanska tura tolerancije danas u Banjaluci

Objavljeno: 10. 10. 2015 u 14:17h

Ulični performans i pozorišna predstava “Izvinite da li je ova mržnja vaša” održaće se danas u Banjaluci na Trgu Krajine u 17 časova, tj. u Domu omladine u 19 časova.
Trideset mladih ljudi iz 14 različitih zemalja ovoga mjeseca obići će sedam gradova na Balkanu u okviru Balkanske ture tolerancije i u svakom od gradova održati pozorišni performans na temu (zabranjene) ljubavi i radionicu sa mladima iz ovih gradova.

Balkanska tura tolerancije će proći kroz Banjaluku u subotu, 10. oktobra i gostovaće u Domu omladine od 19 časova, a prethodiće joj ulični performans u 17 časova na Trgu Krajine.

Balkanska tura tolerancije je dio jednogodišnjeg projekta pod nazivom “Izvinite, da li je ova mržnja vaša?” čiji je cilj razvijanje kapaciteta mladih iz (post)konfliktnih područja za rad u lokalnim zajednicama na procesima pomirenja, interkulturalnog dijaloga i borbe protiv svih vrsta govora mržnje u regionu.

“Ovim projektom smo željeli da pokrenemo proces promjene u društvu, ali i u umu pojedinaca, kao i da unaprijedimo saradnju među mladima koji žive u (post)konfliktnim područjima koristeći pozorište kao kreativni i inovativni način za rad sa mladima”, navode iz agencije Cerebra, organizatora ovog performansa.

Izvor: Mondo.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/kulturni-dogadaji/balkanska-tura-tolerancije-danas-u-banjaluci/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot