U Muzeju Republike Srpske od 12. oktobra Revija arheološkog filma

Objavljeno: 8. 10. 2015 u 18:14h

Jubilarna 10. revija arheološkog filma u Muzeju Republike Srpske biće otvorena 12. oktobra. Do 15. oktobra će svake večeri biti prikazana po 4 filma sa 16. međunarodne smotre arheološkog filma u Beogradu. Projekcije počinju u 19 časova, ulaz je slobodan.

Kao i proteklih godina, radi se o dokumentarnim, nekomercijalnim filmskim ostvarenjima arheološke tematike, ovaj put porijeklom iz sedam zemalja (Njemačka, Italija, Poljska, Slovenija, Hrvatska, Srbija i Iran). To su zanimljiva filmska ostvarenja koja na atraktivan način ilustruju priče o istraživanjima poznatih arheoloških lokaliteta sa svih meridijana svijeta, te širokoj publici približavaju ovu naučnu tematiku. Većina ovih filmova je prikazivana na evropskim festivalima. Namjera Muzeja Republike Srpske je da Banjalučanima i njihovim gostima, ponudi zanimljive i edukativne filmske priče o istraživanjima i zaštiti arheološke svjetske kulturne baštine, te da se pažnja javnosti usmjeri na značaj arheološkog naslijeđa i misiju institucija koje se bave zaštitom kulturne baštine. Ovakav program će i ove godine sigurno zadovoljiti očekivanja prijatelja muzeja i poštovalaca kulturne baštine.

Reviju arheološkog filma već desetu godinu, uz podršku Ministarstva za prosvjetu i kulturu Republike Srpske i Narodnog muzeja u Beogradu, organizuje viši kustos arheolog Muzeja Republike Srpske Goran Simonović.

Prosječna dužina trajanja filmova je oko 30 minuta, a programom je predviđeno prikazivanje po četiri filma tokom jedne večeri.

Projekcije filmova će se održati u prostoru stalne postavke Muzeja Republike Srpske. Posjetioci će prije i poslije projekcija biti u mogućnosti da razgledaju stalnu, kao i aktuelne tematske postavke.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/kulturni-dogadaji/u-muzeju-republike-srpske-od-12-oktobra-revija-arheoloskog-filma/||claudebot