U Muzeju Republike Srpske 8. oktobra Izložba “Slovenski karnevali”

Objavljeno: 6. 10. 2015 u 18:39h

U Muzeju Republike Srpske u četvrtak 8.10. u 18 časova biće otvorena izložba “Slovenski karnevali”, koju su pripremili muzeji iz 12 slovenskih zemalja.

Izložba je urađena 2014. godine, pod pokroviteljstvom UNESKO-a, u organizaciji Foruma slovenskih kultura, međunarodne organizacije iz Ljubljane, koji pokriva 15 zemalja.

Ovom putujućom izložbom se u Muzeju Republike Srpske obilježava Dan Muzeja Republike Srpske. Prvo svečano otvaranje “Slovenskih karnevala” održano je 2014. godine u UNESKO-voj centrali u Parizu, odakle se zaputila ka ostalim slovenskim zemljama. U Muzej Republike Srpske stiže iz Etnografskog muzeja u Beogradu, a ostaje u Banjaluci do kraja Oktobra.

Cilj ove izložbe je da poveže, sačuva i unaprijedi kulturne vrijednosti i tradiciju koje su zajedničke svim slovenskim zemljama.

Tokom izložbe , Pedagoška služba Muzeja Republike Srpske organizovaće radionice za djecu vrtića i osnovnih škola, jer izložba predstavlja karnevale u 12 slovenskih zemanja, sa atraktivnim fotografijama i autentičnim maskama koje će poslužiti kao inspiracija za likovno izražavanje.

Izložbu će 8. oktobra u 18. časova, otvoriti mr Milica Kotur, pomoćnik ministra za kulturu.

Banjaluka.com

 

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/kulturni-dogadaji/u-muzeju-republike-srpske-8-oktobra-izlozba-slovenski-karnevali/?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||claudebot