Otvaranje izložbe o nastanku i razvoju ćirilice 20. avgusta

Objavljeno: 19. 8. 2015 u 16:33h

Izložba pod nazivom “Jezik i pismenost” biće otvorena u četvrtak, 20. avgusta, u 13 časova u holu Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske. Izložbu organizuje Narodna i univerzitetska biblioteka RS u saradnji sa Narodnom bibliotekom “Vuk Karadžić” iz Kragujevca.

Kako je saopšteno iz Biblioteke, izložba “Jezik i pismenost” u najširem istorijskom, književnom i filološkom luku prikazuje nastanak i razvoj ćiriličkog pisma.

Autori izložbe su proučavaoci slovenske filologije i istraživači slovenske pismenosti – prof. dr Tatjana Subotin Golubović, vanredni profesor na Katedri za istoriju na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu i načelnik Arheografskog odjeljenja Narodne biblioteke Srbije, mr Dušica Grbić, bibliotekar i arheograf-savjetnik, rukovodilac Odjeljenja stare i rijetke knjige i legata Biblioteke Matice srpske i Violeta Jovičinac Petrović, diplomirani filolog za ruski jezik i književnost, bibliotekar u Matičnom odjeljenju NBKG.

Izvor: banjalucanke.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/kulturni-dogadaji/otvaranje-izlozbe-o-nastanku-i-razvoju-cirilice-20-avgusta/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])