Međunarodna umjetnička kolonija “Banjaluka 2015“ od 13. do 15. jula

Objavljeno: 27. 6. 2015 u 09:47h

Na KONKURS za učestvovanje na Međunarodnoj umjetničkoj koloniji “Banjaluka 2015“ koji su raspisali Turistička organizacija grada Banjaluka, Centar za kulturne i promotivne djelatnosti “Primera MLLL“ Banjaluka i Centar za edukaciju i rad sa djecom i omladinom “MIS“ Banjaluka prijavilo se 63 umjetnika iz BiH i zemalja regiona, što je veoma prijatno obradovalo organizatore.

Na žalost, zbog nedostatka finansijskih sredstava, na Koloniji će moći učestvovati 20-tak umjetnika. Pozivi su upućeni autorima iz: Beograda (Branka Bondžić Đuričić , Maja Beganović, Ana Cvejić Beograd, Miloš Čosović, Zdravko Janković, Marko Gavrilović, Ivan Kocić  ), Novog Sada ( Bojan Novaković  i Radmila S. Šijan ), Podgorice ( Đorđe Rašović , Zorica Lakić, Anastasija Kostić i Hajdana Kostić ), Bara ( Stefan Bulatović ),  Vrnjačke banje ( Predrag Čomagić ), Paraćina ( Dalibor Milojković ) i Sarajeva ( Sanja Alečković Sarajevo i  Lamija Halilagić )

Konačnu odluku o učesnicima Kolonije donijeće organizatori do 5. jula, uz mogućnost da na koloniji učestvuju i Autori iz Banjaluke .

Kolonija se održava od 13. do 15. jula na prostorima sportsko-rekreativnog centra/hotela Fortuna i na drugim lokacijama u gradu.

Programom rada Kolonije predviđeno je i održavanje zanimljivih edukativnih radionica, odnosno otvaranje samostalne retrospektivne izložbe umjetničke fotografije autora Vladete Stojića iz Beograda.

Retrospektivna izložba pod nazivom  “Pogledam kad tamo…” je kratki pregled 30-togodišnjeg uspješnog rada ovog svestranog umjetnika,  otvara se u ponedeljak 13. jula u ART centru Banjaluka i otvorena je do 19. jula.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/kulturni-dogadaji/medunarodna-umjetnicka-kolonija-banjaluka-2015-od-13-do-15-jula/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])