Plesni klubovi učestvuju u Bečkom balu

Objavljeno: 20. 1. 2015 u 12:40h

Ostalo je još manje od mjesec dana do manifestacije koja već više od mjesec dana izaziva mnogo pažnje u kulturnim, javnim i drugim društvenim krugovima. Mnogo je pitanja na temu održavanja bala, a jedno od njih je i kako će se birati plesači koji će imati tu privilegiju da budu glavni dio programa prvog Bečkog bala u Banjaluci.

ples

“Zaista smo dugo i sistematično radili na odabiru plesnih parova ili cijelog kluba kojem ćemo pokloniti povjerenje i dati im priliku da rade sa istaknutim bečkim koreografom, gdinom Hajncom. Odlučili smo da to bude plesni klub Gemma kao jedan od najpoznatijih, ne samo na prostoru BiH, već i regiona. Takođe, i plesni klub Habanera će uzeti učešće,” istakao je gdin Miloradović, organizator ove prestižne manifestacije.

Plensi klub Gemma uskoro će obilježiti 30 godina postojanja, a iza sebe ima pregršt nagrada, priznanja, organizovanih takmičenja i širih djelovanja na prostoru Bosne i Hercegovine koji su podrazumjevali edukaciju stanovništva o značaju plesa, ali i pokretanju takmičenja poput “Banjaluka Opena”. Pokrivaju sve sfere plesa, a njihovi plesači učestovali su i u brojnim plesnim predstavama što ih čini dodatno pripremljenim za manifestaciju poput Bečkog bala.

“Velika je privilegija biti dio ovakve manifestacije, posebno što se ona održava prvi put i što će upravo Gemma ostati upamćena kao klub koji je dašak bečke kulture adekvatno prenio domaćoj publici. Daćemo sve od sebe da budemo najbolji, jer su na to naviknuti i svi oni koji prate naš rad,” rekao je Tihomir Stefanović, sportski direktor kluba.

Pored plesnog kluba Gemma i njihovih plesača, priliku da svoj talenat predstave na Bečkom balu imaće i polaznici škole plesa Habanera, relativno mlade, ali vrlo uspješne grupe ljubitelja plesa.

Bečki bal u Banjaluci biće održan 14.02. sa početkom u 20:00h, a prodaja karata bi trebalo da počne u narednih sedam dana. Više informacija o cijenama i uslovima biće poznato u narednih nekoliko dana. Spremite svoje balske haljine i smoking, Dan zaljubljenih, a posebno onih zaljubljenih u ples, uskoro stiže.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/kulturni-dogadaji/plesni-klubovi-ucestvuju-u-beckom-balu/||claudebot